Kamyonlara 'yazı' cezası kesilmeye başlandı

Kamyonlara 'yazı' cezası kesilmeye başlandı

1 Temmuz'da yürürlüğe giren yeni Türk Ticaret Kanunu uyarınca kamyoncular artık araçlarına duygu ve düşüncelerini aktardıkları yazıları yazamayacak....

1 Temmuz'da yürürlüğe giren yeni Türk Ticaret Kanunu uyarınca kamyoncular artık araçlarına duygu ve düşüncelerini aktardıkları yazıları yazamayacak. Pek çok kamyonda göze çarpan, "Dillerdeyiz köylü güzeli", "Hayat biter yol bitmez, "Gaz, fren, şanzıman, halimiz duman", "Yalnız kovboy" gibi pek çok mesaj ve söz, yasanın yürürlüğe girmesiyle tarihe karışıyor. Kamyoncular bundan sonra, "Kaderimse çekerim" yerine, "Kaderimse silerim" diyecek.

Bursa Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü ekiplerinin Yakın Çevre Yolu üzerinde yaptığı uygulamada, kullandığı kamyonun arkasında yazı olan sürücülere Karayolları Trafik Kanunu'nun 26/2 maddesi gereği 72 TL ceza kesildi. Bursa'da bir plastik fabrikasına giden bir sürücünün kamyonunun arkasına yazdığı, "Öyle birini sev ki, sen ölünce o da yaşamasın" yazısı polislerin dikkatini çekti. Yürürlüğe giren kanundan haberinin olduğunu söyleyen ancak ceza yemekten kurtulamayan sürücü, "Bir daha aracımın arkasına yazı yazmayacağım. Gittiğim yerde söküp atacağım" dedi.

Uygulamada kamyonlarında reklam yazısı bulunan ancak bunu ruhsata işlemeyen sürücülere de ceza kesildi. Bazı sürücüler ise kurallara riayet ederek araç üzerinde bulunan reklam yazılarını ruhsata işletti.

Trafik ekipleri, uygulamanın devam edeceğini belirtti.

LOJİPORT

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.