Kamyoncu ‘mazot pahalı’ dedi, kontak kapattı

Kamyoncu ‘mazot pahalı’ dedi, kontak kapattı

Adana Nakliyatçılar Sitesi’ndeki kamyoncu esnafı yaşadıkları sıkıntılar karşısında kontak kapattı. Yaklaşık bin 500 kamyoncu esnafının faaliyet gösterdiği sitede eylem yapan sürücüler için Çevik Kuvvet polisi tedbir aldı.

Toplanan grup adına açıklama yapan kamyon şoförü Mehmet Sıddık Sencer, sektörün sorunlarını “K1, C2 mesleki yeterlilik belgesi SRC, psikoteknik, mazot fiyatının yükselmesi, nakliyecinin fazla komisyon alması, fabrikanın önünde bekletilmek, düşük kira, HGS cezaları” diye sıraladı. Cumhurbaşkanı, Başbakan ve Ulaştırma Bakanı’na seslenen Sencer, şoför esnafının bu meselelerine kulak verilmesini istedi.  Yeri geldiğinde hamallık yaptığını dile getiren Sencer, “Üç çocuğumu geçindiremiyorum. Meslektaşlarım da aynı durumda. SRC, psikoteknik ve eski ehliyete para verdiğim halde iptal oldu. Yeni bir ehliyet ile ekstra bir masraf çıkartıldı. Mazotun litresi 4 lirayı bulmuş. Masraflarımız artmışken ben Adana’dan İstanbul’a 5 yıl önceki ücretle taşıma yapıyorum. Eskiden 50 TL olarak verdiğim komisyon gideri 400 TL’ye yükselmiş halde” dedi.  Yetkililere seslenen Sencer, kendileriyle ilgili yasal düzenlemelerin yapılması gerektiğini ve hak sahibi olana kadar bu eylemi sürdüreceklerini söyledi.

K1 yetki belgesinin maliyetinin 19,5 bin liraya ulaştığını vurgulayan Batmanlı 2 çocuk babası TIR şoförü Yılmaz Kalan ise bu belge ile yurtiçinde taşımacılık yapamamaktan yakındı.  Kalan, bütün arkadaşlarının OGS ve HGS’ler’den ceza aldığını söyledi. Kalan, “Hesabımda para olduğu halde Karayolları OGS’den 4 ceza göndermiş. Karayolları, haksız yere kesilen bu cezayı kabullenmiyorsa, bankam ‘bu cezayı ödeyeceksin’ diyorsa, hükümetin başımızda durmasının bir anlamı yok. Biz haklarımızı istiyoruz” dedi.
(Zaman)

LOJİPORT

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.