KAMAZ, “insansız” damperli kamyonu RoboCop’u tanıttı

KAMAZ, “insansız” damperli kamyonu RoboCop’u tanıttı

Rusya’nın en büyük kamyon ve ağır vasıta araç üreticisi KAMAZ, yeni insansız damperli kamyonu Robocop damperli kamyonunu tanıttı. Tamamen otonom olarak tasarlanan kamyon, kömür madenlerinde çalışacak.

KAMAZ şirketi tarafından geliştirilen yeni insansız damperli kamyon, kömür madeninde çalışmak üzere tamamen otonom olacak şekilde tasarlandı.

Robocop, bünyesinde sürücü taşımaya uygun bir kabin bölümü barındırmıyor. Yani tamamen sürücüsüz olarak çalışması için tasarlanan modern tasarımlı dev araç, 49 ton taşıma kapasitesine sahip ve dört akslı 8×4 temelde gücünü bir turbo dizel motordan alıyor. Otonom sürüş için çok sayıda sensör ve kamera ile donatılan kamyon, otonom sürüşün uygun olmadığı yerlerde ya da bir sorun yaşanırsa direkt olarak gerçek bir sürücü tarafından uzaktan da yönetilebiliyor.

Araç, klasik bir kabini olmayan seri dört dingilli madencilik damperli kamyon KAMAZ-4554 Atlant 49 temel alınarak üretildi. İnsansız sürüş sistemi için elektronik sensörlere sahip araç fütüristik bir tasarıma sahip.

Boş ağırlığı 23 ton olan kamyon, 500 beygir gücünde KAMAZ-910.11-500 turbo dizel ve 7 ileri otomatik şanzımanla donatıldı. Damperli kamyonun gövde hacmi 35 metreküp olup, 49 ton kargo taşımak üzere tasarlandı.

Yeni insansız damperli kamyon, Kemerovo bölgesinde yerel kömür madenlerinden birinde gerçek operasyonda sürüş testlerine tabi tutulacak.

RoboCop'un seri üretime ne zaman geçeceği ve fiyatının ne kadar olacağı ise açıklanmadı.

robocop-kamaz-kamyon.jpgKAYNAK: HABERRUS

LOJİPORT

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.