Kalkavan: "YDO Ruhundan Kurtulamadık"

Kalkavan: "YDO Ruhundan Kurtulamadık"

Metin Kalkavan, “İTÜ Denizcilik Fakültesi oldu hala YDO ruhu sürüyor. Ne zaman kurtulacağız bu YDO’dan sözleri yankı buldu. Kaptan Saim Oğuzülgen'in "Ölmez o ruh" diye seslendiği duyulurken "Bizi bugünlere o ruh getirdi" diye sesler yükseldi.

İMEAK Deniz Ticaret Odası Mart 2017 olağan meclis toplantısı bugün Cengiz Kaptanoğlu Başkanlığında gerçekleştirildi. Toplantı başladığında Meclis başkanı Cengiz Kaptanoğlu bazı sektörel basın temsilcilerini meclis onayına başvurarak salonun dışına çıkardı.

Meclis toplantısında son olarak kürsüye gelen Yönetim Kurulu başkanı Metin Kalkavan yıpranma payı ve gemi adamı yetiştirme ve disiplin uygulamaları konusunda konuşmacılara katılmadığını belirtti. Kalkavan bir YDO ruhu diye bir ruhun var olduğunu, bu ruhun hala devam ettiğini, okulun kapanıp adının değişmesine rağmen bu ruhtan kurtulamadıklarını söyledi.

Kalkavan şöyle konuştu: "İstihdam konusunda Salih Kaptanın çok güzel saptamaları var. Fakat ben çok farklı düşünüyorum. Bir şreyden çıkmamız lazım. Ondan ne zaman kurtulacağız bilmiyorum. Bu YDO'dan...YDO diye bir şey kalmadı ama YDO ruhu devam ediyor. İTÜ Denizcilik Fakültesi oldu. Ruhu devam ediyor. Öyle bir ruh ki odada dolaşıyor"

DTO Yönetim Kurulu Başkanı'nın YDO Ruhu ile ilgili sözleri esnasında DTO Meclis Salonunda bulunan bazı üyelerden itiraz sesleri yükseldi.  Kaptan Saim Oğuzülgen'in müdahale ederek "Ölmez o ruh" diye seslendiği duyulurken "Bizi bugünlere o ruh getirdi" diye sesler yükseldi.

Kalkavan ayrıca ihracat ve ithalatta başlayan olumlu gelişmeler olduğunu bunun  ise 2017 yılının 3. çeyreğinde yansımalarının yaşanacağını anlattı.

Metin Kalkavan meclis üyelerine seslenerek ne kadar eleman aldıklarını Oda'ya bildirmelerini istedi.

imeak-dto-toplantisi.jpg

DENİZHABER.COM

LOJİPORT

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.