Kadir Topbaş, yerinde inceledi

Kadir Topbaş, yerinde inceledi

Topbaş, Şile Yolu Madenler Kavşağı ve Taşdelen Kavşağı inşaat çalışmalarını yerinde inceledi. İncelemeleri sırasında, kavşak çalışmalarına...

Topbaş, Şile Yolu Madenler Kavşağı ve Taşdelen Kavşağı inşaat çalışmalarını yerinde inceledi. İncelemeleri sırasında, kavşak çalışmalarına ilişkin bilgi veren Topbaş, Şile Yolu Madenler Kavşağının kamulaştırmalar, alt geçit ve meydan çalışmalarıyla 14.5 milyon liraya mal olduğunu ifade ederek, Şile yolunun özellikle yaz aylarında ciddi trafik sıkıntıları yaşadığını, yapılan kavşaklarla bu sıkıntıları en aza indirmeyi hedeflediklerini kaydetti.

 

Madenler Kavşağındaki alt geçit çalışmasının, kamulaştırmada yaşanan mahkeme süreçleri ve ihalelerin iptal edilmesi gibi nedenlerle uzun sürdüğünü de dile getiren Topbaş, alt geçitlerin 12 Şubatta fiilen açıldığını ve araç geçişlerinin yer altına alınmasıyla trafiğin önemli ölçüde rahatladığını anlattı.

 

Topbaş, Taşdelen Kavşağının da 7.5 milyon liraya mal olduğunu ifade ederek, o kavşağı 3 ay sonra açmayı planladıklarını dile getirdi.

 

''Yaz aylarında kaos olan Şile yolunu, kaos olmaktan çıkardık'' diyen Topbaş, Üsküdar-Ümraniye metrosunun da Alemdağ'a kadar uzayacağını, böylece bölgenin önemli ölçüde rahatlayacağını ifade etti.

 

Topbaş, ilk etabı Üsküdar-Ümraniye Tepeüstü olan metronun ihalesinin de yaklaşık 20 gün sonra yapılacağını belirterek, gerek kara yolunda, gerekse yer altında yapılan çalışmalarla İstanbul'un ulaşım sorununu çözmeye çalıştıklarını anlattı.

 

Kavşak çalışmalarını yürüten yüklenici firmalara da teşekkür eden Topbaş, şehir şantiyeciliğinin öğrenildiğini ve çalışmaların hızla devam ettiğini kaydetti.

 

Bir süre önce, İstanbul'a Moskova'dan parlamenterlerin geldiğini ve ulaşım sorunlarını çözme konusunda bilgi aldıklarını belirten Topbaş, ''Biz karla mücadeleyi onlardan öğrendik. Ulaşım sorunlarını çözme konusunda da onlara biz yardımcı olacağız'' dedi.

 

Topbaş ile Çekmeköy Belediye Başkanı Ahmet Poyraz da, kavşak çalışmalarını inceledi.

LOJİPORT

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.