Jobnak etkinliğini artırıyor

Jobnak etkinliğini artırıyor

Kriz sürecinin başında eleman ve iş arayana güncel veri akışı sağlamak için ilk olarak lojistik sektöründeki kariyer sitesi eksikliğine bir çözüm...

Kriz sürecinin başında eleman ve iş arayana güncel veri akışı sağlamak için ilk olarak lojistik sektöründeki kariyer sitesi eksikliğine bir çözüm getirmek amacıyla kurulan Jobnak.com, 2009 yılından bu yana tüm sektörlerde insan kaynakları çalışmalarını yürütüyor. Jobnak Kurumsal Satış ve Pazarlama Müdürü Filiz YİĞİT, Jobnak.com?un iş arayan adaylar ile eleman arayan firmaları internet platformunda birebir buluşturan, yüzde 100 gizlilik ilkesine sahip, kullanımı kolay, en kapsamlı ve en güncel insan kaynakları sitelerinden biri olduğunu söyledi. 

?2 buçuk milyon CV?

Filiz Yiğit internet sitelerinin, çok uluslu şirketlerden orta ve küçük ölçekli şirketlere kadar her sektörde, faaliyet gösteren 15 bini aşkın firmaya, 2 buçuk milyondan fazla özgeçmiş ile insan kaynakları hizmeti sunduklarını kaydetti. Filiz Yiğit sistemlerinde kayıtlı olan adayları şu şekilde özetledi:?%40,35?ini üniversite, %27,36?sını yüksekokul, %17,30?unu ağırlıklı olarak meslek ve teknik lise mezunu adayların oluşturuyor.?

?Öncelikli hedef Türkiye?

Jobnak olarak, tüm sektörlerden talep görmekteyiz diyen Yiğit, ?Mavi yakalı ve beyaz yakalı çalışan istihdamında öncelikle Türkiye, daha sonra ise Orta Doğu ve Avrupa'da gelişmekte olan ülkelerdeki tüm internet kullanıcılarına ulaşmayı hedefliyoruz. Her sektörün dinamikleri farklı olduğundan, bunların ihtiyacı ve dolayısıyla da talepleri farklı oluyor. Tekstil, perakende, bilişim, turizm, kozmetik, eğitim, finans, sağlık, sigorta, otomotiv, inşaat ve lojistik sektörlerinde büyük, orta ve küçük ölçekli şirketlere sektörlere özel sayfalarımız ile hizmet veriyoruz. Ayrıca aracısız iletişim sağlama misyonumuz nedeniyle İK danışmanlık firmaları sitemizde bulunmuyor.? şeklinde konuştu.

 

 ?2010 işsizlik oranı neredeyse değişmedi?

Küresel ekonomik krizden sonra birçok ülkede yaşanan toparlanmaya karşılık 2010 yılında resmi küresel işsizlik oranı, 2009 yılına göre neredeyse hiç değişmedi diyen Yiğit, ?2007?den 2010 yılına kadar küresel işsizlik oranındaki artışın yüzde 55'i, gelişmiş ekonomilerde ve Avrupa Birliği bölgesinde oluştu. Şu an dünyada genç işsiz sayısı 78 milyon. Türkiye genelinde ise 2010 yılında işsizlik oranı 2009 yılı verilerine kıyasla 1,8 puanlık azalış ile %11,2 seviyesinde gerçekleşti. Ekim 2010 döneminde işe yeni başlayan veya iş değiştirenlerin toplam istihdamın içindeki oranı ise %?9'dur. Dünyadaki ve ülkemizdeki tüm bu istihdam koşullarında Jobnak olarak, 2009 yılına oranla 2010 yılında sitemiz aracılığıyla iş arayan sayımızı %145 arttırırken iş ilanları sayımızı da %87 oranında arttırdık. 2010 yılında olduğu gibi 2011 yılında da dünyadaki teknolojik gelişmeleri takip ederek çalışmalarımıza devam edeceğiz? ifadesinde bulundu.

İşverenle birebir iletişim

Filiz Yiğit, ?Jobnak İnsan Kaynakları olarak, firmanızın işe alım süreçlerine özel gerçekleştirdiğimiz teknolojik çalışmalar ile işveren firmaların iş yükünü azaltarak işlerine değer katabilecek adaylar ile buluşmalarını sağlıyoruz. İşverenle birebir iletişim kurma ve kendini tanıtma olanağı bulan adaylar ise, Jobnak.com?da yayınlanan güncel ilanlar ve kendilerine uygun işlerle ilgili olarak düzenli bilgilendirme e-postalarımız sayesinde aradıkları işi kolay ve hızlı bir şekilde bulabiliyor? şeklinde konuştu.

Cengiz TEPEBAŞ - KARA&DENİZ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.