İzmir'e Almanya modeli fabrika geliyor

İzmir'e Almanya modeli fabrika geliyor

EBSO Başkanı Ender Yorgancılar, “İzmir’de ‘model fabrika’ için yer bakıyoruz. Uygun olan yeri seçtikten sonra projeyi uygulamaya koyarak; Dijitalleşme ve Sanayi 4.0 simülasyonlarını bu fabrikada açmayı düşünüyoruz” dedi.

Konuşmasında güncel ve ekonomik olayları değerlendiren ve meclis üyelerine "Model Fabrika" hakkında bilgi veren Yorgancılar, ‘Söz konusu proje; eğiterek, pratiğini yaptırarak, hem yalın dönüşümü, hem de dijital dönüşümü amaçlamakta olup, Almanya modelinin ilk uygulaması için Ankara seçilmiştir. Mayıs ayında bitirilecek olan fabrikada ayrıca, dijital dönüşüm merkezi için hazırlıklar da başlamış durumda. İkinci sırada Bursa, ardından fabrikanın İzmir ve Mersin’de yapılması düşünülmektedir. Yalın dönüşüm modeli ile yapılmak istenenler: öğren-dönüş programı, üniversiteler, deneyimsel eğitimler, farkındalık eğitimleri ile sistemi oturtmak. İnşallah, sanayi dönüşümümüzde etkili olur’ dedi.

Fabrika yeri arıyoruz

İzmir’de de otomotiv konusu ile ilgili ‘model fabrika’ kurulması yönünde çalışmalara başladıklarını ifaden eden Yorgancılar, şöyle devam etti: İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü (İYTE), Ege Üniversitesi ve Dokuz Eylül’de yer bakıyoruz. Ayrıca Kemalpaşa Organize Sanayi Bölgesi (KOSBİ) ve İzmir Atatürk Organize Sanayi Bölgesi (İAOSB)’nde de yerler var. Uygun olan yeri seçtikten sonra projeyi uygulamaya koyarak dijitalleşme ve sanayi 4.0 simülasyonlarını bu fabrikada açmayı düşünüyoruz.

2018 atılım yılı olmalı

2017 yılının telafi yılı olarak geçtiğini ancak 2018 yılının atılım yılı olmasını istediklerini belirten Yorgancılar, ‘Bunun için de eğitimden, ekonomiye, dış politikadan toplumsal bütünlüğe kadar birtakım adımlar atmamız gerekiyor. Aksi halde, kısır döngüden kurtulamayız. O nedenle, 2018 yılı için anahtar kelimemiz ‘Atılım’ olmalıdır’ şeklinde konuştu.

Haberekpres

LOJİPORT

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.