İzmir, lojistikte altın çağını yaşayacak

İzmir, lojistikte altın çağını yaşayacak

Günaydın Group Yönetim Kurulu Üyesi Erol Günaydın, yapımı süren otoyol ve Çandarlı Limanı’nın, kenti sektörün yıldızı haline getireceğini söyledi

Günaydın Group Yönetim Kurulu Üyesi Erol Günaydın, İzmir’de yapımı devam eden otoyol ve Çandarlı Limanı’nın ardından İzmir’in lojistikte altın çağını yaşayacağını söyledi. Bir bölgenin ekonomik gelişimindeki temel unsurun ulaşılabilirlik olduğunu belirten Günaydın, lojistik alanında kısa süre sonra tamamlanacak yatırımların ardından, kent ekonomisinin de buna paralel güçleneceğini kaydetti. Erol Günaydın, Lojistiğin hızla büyüyen bir sektör olduğunu ve firmaların da artık 3’üncü kuşak lojistiğe yöneldiğini dile getirerek sektörün önünün açık olduğunu belirtti.

Demiryolu faktörü

Şu anda yaygın olarak kullanılan karayolları taşımacılığının tek başına yeterli olmadığını, demiryolu taşımacılığının öneminin arttığını belirten Günaydın, şunları söyledi: “Demiryolu, karayolunun alternatifi değildir. Fakat demiryolu, karayolunun üzerindeki yükü hafifletebilir. Demiryolu taşımacılığının geliştirilmesi ve devlet eliyle desteklenmesi lazım.”

İstihdam hedefi

Erol Günaydın, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın TOBB üyelerine yaptığı istihdam çağrısı ardından bünyesinde 100 personel istihdam ettiklerini söyledi. Günaydın, sözlerini şöyle sürdürdü: “Önümüzdeki dönemde istihdam kapasitemizi artıracağız. Yıl sonuna kadar 200 personel daha almayı planlıyoruz. Günaydın Group olarak istihdama katkı koymaya devam edeceğiz.”    

MİLLİYET

LOJİPORT

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.