İzmir Körfez Geçişi Projesi durduruldu

İzmir Körfez Geçişi Projesi durduruldu

İzmir'de yapımı planlanan dev Körfez Geçiş Projesi kapsamında açılan dava sonucunda mahkeme yürütmeyi durdurma kararı aldı.

Dev proje Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı ve İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından hayata geçirilecek olan Körfez geçiş projesinde flaş gelişme yaşanıyor. Türkiye'nin dev projelerinden biri olan ve İzmir'de yapımı planlanan Körfez Geçiş projesinde mahkemeden yürütmeyi durdurma kararı çıktı.

Konuyla alakalı edinilen bilgiye göre, TMMOB İzmir İl Koordinasyon Kurulu, EGEÇEP ve Doğa Derneği’nin İzmir Körfez Geçiş Projesi için açtıkları dava kapsamında mahkeme yürütmeyi durdurma kararı veridiği kaydedildi.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Mart 2017’de körfezi güney-kuzey yönünde geçmesi planlanan İzmir Körfez Geçiş Projesi’nin çevresel etki değerlendirme raporunu onaylamış, bu karar karşısında üç sivil toplum kuruluşu ve 85 vatandaş yürütmenin durdurulması ve projenin iptali için dava açmıştı. İzmir Körfez Otobanı’nın inşa edilmesi halinde dünyadaki on flamingodan birinin yaşadığı Gediz Deltası’nın büyük tehdit altına gireceği, kuşların ve körfezdeki doğal yaşamın zarar göreceği İzmir İdare Mahkemesi tarafından atanan resmi bilirkişi heyetince oybirliği ile tespit edildi. İzmir İdare Mahkemesi, 11 akademisyenden oluşan bilirkişi heyetinin resmi raporuna istinaden geçtiğimiz günlerde İzmir Körfez Geçiş Projesi hakkında yürütmeyi durdurma kararı verdi.

LOJİPORT

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.