İzmir DTO’da ‘değiştirmeye’ talipler

İzmir DTO’da ‘değiştirmeye’ talipler

İMEAK Deniz Ticaret Odası İzmir Şubesi, genç denizcilerle değişime hazırlanıyor. ‘Şimdi hizmet için eyleme geçme zamanı’ ve ‘Yeni bir başlangıca...

İMEAK Deniz Ticaret Odası İzmir Şubesi, genç denizcilerle değişime hazırlanıyor. ‘Şimdi hizmet için eyleme geçme zamanı’ ve ‘Yeni bir başlangıca hazır mısınız?’ sloganlarıyla adaylıklarını açıklayan grup, denizin tüm paydaşlarını kucaklamak üzere yola çıktı.

DTO İzmir Şubesi, 15-28 Şubat tarihleri arasında gerçekleştirilecek seçime odaklandı. Tamamı çeşitli denizcilik fakültelerinden mezun 5 yönetim kurulu adayı ile basının karşısına çıkan DTO Yönetim Kurulu Üyesi Yusuf Öztürk'ün başkanlığındaki grup,  “Biz sadece denizin bir bölümünü değil, denizde iş yapan herkesi kucaklamaya geliyoruz. Tüm denizcilik paydaşlarına bir odalarının olduğunu anımsatıp, onları odalarıyla yeniden barıştırmak istiyoruz. Gönüllülük esasına dayalı bir sistemin gelmesini sağlayacağız.  Hedefimiz, tüm üyelerin sorunlarını anlatabileceği samimi bir ortam yaratmak” açıklamasıyla rotalarını belirledi.

Oda organlarında gönüllülük esası ile hizmet edecek temsilcileri özenle seçeceklerini, tüm üyelere dengeli ve eşit davranacakları sözünü veren Yusuf Öztürk “8 aydır çalışıyoruz. Biz şirketlerimizde profesyonel, seçim işlerinde amatörüz. Eğer, seçim çalışmaları dedikleri bizim süreç içinde yaşadıklarımızsa politikacıların işi çok zor. Bundan böyle denizcilik eğitimi veren tüm kurumlarla dirsek temasında olacağız. Danışma kurulları ve çalışma kurulları oluşturacağız. Sosyal iletişimi artırmak uğruna organizasyonlar yapacağız. Bir hikayemiz olsun diye geliyoruz” diye konuştu.

GEZA BEY BİR DEĞERDİR, MECLİS BAŞKANLIĞI ONA ÇOK YAKIŞIR

Anayasa Mahkemesi’nin bozma kararından sonra, IMEAK DTO Başkanı Metin Kalkavan’ın da, DTO İzmir Şubesi Başkanı Geza Dologh’un da yeniden seçilme ihtimalleri belirmesini nasıl yorumladığı sorulan Öztürk, basın mensuplarını şöyle yanıtladı: “Geza Bey, daha önce de aday olmayacağını söylemişti. Bu iş her odada hemen hemen aynı şekilde yürüyor. Geza Bey ile Meclis Başkanlığı konusunda konuşmuştuk. Ama dünkü Anayasa Mahkemesi’nin ardından fikir değiştirdiyse bilemeyiz. Geza Dologh yeniden başkan adayı olabilir. Yeni Asır’da çıkan beyanatında da, icazet alacağını ve bu icazetin ardından kararını açıklayacağını söylemiş. Biz, ne olursa olsun yolumuza devam edeceğiz. Geza Bey bir değerdir. Geza Bey’i bir değer olarak başımızda görmek istediğimiz için her yerde Meclis Başkanı olarak lanse ettik. Ama Yönetim Kurulu Başkanı olmak isterse rakibimiz olacaktır. 3 adaylı bir seçim olacak gibi gözüküyor. Belki daha da fazla aday katılacak. Ne kadar aday olursa, insanlar odamızı önemsiyor ve değerli buluyor anlamı taşır, bundan da gurur duyarız. Bizce bu sayının artmasında hiçbir mahzur yok.

YUSUF ÖZTÜRK’ÜN LİSTESİ

*Yusuf Oztürk - Martı Link Konteyner Hizmetleri Ltd. / 9 Eylül Denizcilik Fakültesi

*Kaptan Savaş Ercan - MSC Gemi Acenteliği A.S./ İTÜ Denizcilik Fakültesi

*Kaptan Mihri Çelik - MMS Denizcilik Ltd./ İTÜ Denizcilik Fakültesi

* Kenan Yalavaç - Armada Gemi Acenteliği Ltd/ 9 Eylül Denizcilik Fakültesi

* Kaptan Murat Yılmazel - Uzmar Uzmanlar Denizcilik A.Ş / İTÜ Denizcilik Fakültesi

Selçuk ONUR – LOJİPORT /İZMİR

[gallery ids="50391,50392,50393,50394,50396"]

[gallery ids="50405,50406,50407,50408,50409,50410,50411,50412,50413,50414,50415,50416,50417,50418,50419,50420,50421"]

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.