Iveco ve Gazprom’dan dev CNG ortaklığı

Iveco ve Gazprom’dan dev CNG ortaklığı

Iveco ile Rus şirketi olan Gazprom PLC, Rusya’da CNG’li (sıkıştırılmış doğalgaz) araçlar geliştirmek konusunda ortaklığa gidiyor. Anahtar sektörlerdeki...

Iveco ile Rus şirketi olan Gazprom PLC, Rusya’da CNG’li (sıkıştırılmış doğalgaz) araçlar geliştirmek konusunda ortaklığa gidiyor. Anahtar sektörlerdeki Rus şirketleri dizelden CNG’ye geçerek yakıt tüketimini azaltabilir, tasarruf yapabilir ve çevreye daha az zarar verebilir; buna ek olarak ulusal enerji güvenliğine de katkı sağlayabilir.

Rusya Federasyonu’nun en büyük doğalgaz üretici ve dağıtıcısı, aynı zamanda dünyanın en büyük rezervlerine sahip Gazprom Grubu, CNG kullanımını arttırmak için çeşitli çalışmalar yürütüyor ve CNG araçların geliştirilmesi, üretimi ve satışı için ortak arıyor.

Bugüne kadar çeşitli sınıflarda birçok CNG aracı başarıyla üreten Iveco, ülkedeki CNG araçların artışına, tasarruflu CNG motor teknolojilerine ve toplu taşımadan ağır off-road alanlarına kadar her sektörde CNG teknolojisinin yayılmasına kendisini adıyor.

Iveco ve Gazprom, CNG motorların geliştirilme ve test programlarını yürütecek. Buna ek olarak ülke çapında CNG araçların kullanımını arttırmaya yönelik etkinlikler düzenleyecek. Program, Gazprom tarafından yeni CNG dolum istasyonlarının yapılmasını da içeriyor. Bu ortaklığın bir parçası olarak Iveco, Gazprom’a deneme sürüşleri, bölgesel ve uluslararası fuarlar için CNG’li araçlar sağlayacak.

3,5 tondan 16 tona kadar tüm sınıflarda sahip olduğu araçlarıyla Iveco bir Avrupa lideri. Bugün, tahminen 12 000 CNG’li Iveco, Avrupa’nın hem özel hem de kamu alanında kullanılıyor. Iveco, yakın iş ortağı FPT Endüstriyel’den aldığı destek sayesinde 3,5 tondan 26 tona kadar CNG çalışan ticarî araçlar da üretmekte. Bu teknolojiler sayesinde yeni Stralis CNG, Euro VI standartlarıyla şimdiden uyumlu ve 400 kilometrelik bir yolu tek depo yakıt ile gidebiliyor. Gaz deposunun dayanıklılığı ve araçların dizel eşdeğerlerine benzer kabiliyeti Gazprom’dan en yüksek puanı almasının nedeni.

LOJİPORT

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.