IVECO eTruck, Avrupa Kamyon Yarışları'nın gözdesi oldu

IVECO eTruck, Avrupa Kamyon Yarışları'nın gözdesi oldu

IVECO, 2023 Avrupa Kamyon Yarışları Şampiyonası’nda (FIA ETRC 2023) Team Schwabentruck ve Team Hahn Racing’in ortaklığı ile yarışa katılan "Die Bullen von IVECO"nun teknik sponsoru oldu.

Sürdürülebilirliğin temel değerlerine uygun üretim gerçekleştiren IVECO, karbonsuzlaştırma konusundaki kararlılığını düşük emisyonlu araçlarıyla FIA Avrupa Kamyon Yarışı Şampiyonası’na taşıdı.

IVECO, Schwabentruck Takımı ve Hahn Racing Takımı’nın "Die Bullen von IVECO" olarak 2023 yarış sezonuna ortak katıldığı yarışta takıma teknik sponsor oldu. Ekip, yüksek performansıyla öne çıkan IVECO S-Way-R yarış kamyonlarıyla yarışıyor.

Altı kez Avrupa Şampiyonu olan Jochen Hahn, oğlu Lukas Hahn'ın da yer aldığı Hahn Racing Takımı’na liderlik ediyor. 2018 ve 2019'da iki yıl üst üste kazandığı Şampiyon unvanını yeniden kazanmak için yarışıyor. Alman sürücü Steffi Halm ise beşinci sezonda Schwabentruck Takımı'na liderlik ediyor.

iveco-s-way-r-truck.jpgEkiplerin IVECO S-Way-R kamyonları, şampiyonanın tüm yarışlarında Hidrolize Bitkisel Yağ (HVO) ile çalışacak. Emisyonları en aza indirgenmiş yarış kamyonları yüksek performanslarıyla da iddiasını ortaya koyacak.

2023 sezonu için FIA Avrupa Kamyon Yarışı Şampiyonası'nın Resmi Ortağı olan IVECO’nun, FIA-ETRC’de alternatif çekişe sahip ilk Pace Kamyonu olan IVECO S-Way LNG’ler için hedefi 2038 yılına kadar sıfır karbon salınımı.

Sürdürülebilir uzun mesafeli taşımacılıkta tartışmasız gaz lideri olan ve yakıt tüketimiyle kirliliği önemli ölçüde azaltan IVECO S-Way LNG'ye pistlerde Gösteri Kamyonu olarak yer alan IVECO eTruck eşlik edecek.

IVECO eTruck ise Hahn Racing Takımı tarafından IVECO mühendisliğinin teknik desteği ve IVECO Tasarım Merkezi'nin kabin tasarımına yaptığı katkıyla geliştirilen prototip yarış kamyonu. Araç, 20-21 Mayıs tarihlerinde İtalya'nın Misano kentinde düzenlenen yılın ilk Kamyon Grand Prix'sinde statik bir sergiyle tanıtıldı. Araç hafta sonu boyunca ilgi odağı oldu. IVECO eTruck, 15-16 Temmuz tarihlerinde Almanya'da düzenlenecek olan Nürburgring yarışında da sergilenecek.

IVECO eTruck, IVECO'nun Iveco Group bünyesindeki kardeş markası ve gelişmiş güç aktarma teknolojileri konusunda uzmanlaşmış küresel bir lider olan FPT Industrial'ın ağır hizmet kamyonu. 840 kW maksimum güç sağlayan arka eAxle’i ile donatılmış elektrikli IVECO S-Way’de toplam 252 kWh enerji deposuna sahip 4 adet akü bulunuyor. Şarj gücü zirvesi 522 kW olan eTruck sistemi, aracın önceki FIA ETRC yarışları gibi tipik bir yarışın tüm mesafesini tamamlamasını sağlıyor.

IVECO S-Way LNG Pace Truck, en az 390 kg sıvı biyo-LNG içeren 540 litrelik iki tankta depolanan biyo-LNG ile çalışıyor. Yakıt ikmali yapmadan 1.600 kilometreye kadar otonomi sağlayan S-Way LNG Pace Truck ise dizel eşdeğerlerine kıyasla önemli ölçüde daha düşük azot oksit ve partikül madde emisyonları üretir. Biyometan kullanıldığında CO2 emisyonlarını % 95'e kadar azaltır.

Misano GranPrix'de sezonun ilk zaferi Jochen Hahn’ın oldu

İlk yarışta Jochen Hahn, Antonio Albacete ve André Kursim'i geçerek birinci oldu. IVECO'dan Steffi Halm de piste çıktı ancak erken çekilmek zorunda kaldı. Günün heyecan verici ikinci yarışında Hahn Racing Takımı rakiplerine karşı sıkı bir mücadele vererek yarışı 5. sırada tamamladı.

21 Mayıs Pazar günü, Jochen Hahn, harika bir başlangıç yaptı ve yarış boyunca aracını bitiş çizgisine kadar zorlayarak zafere ulaştı. Hahn Racing Takımı yarışı ikinci sırada bitirdi.

2023 FIA ETRC'nin ilk turu, sıralamasında 2. olan Die Bullen von IVECO için bir başarı oldu.

FIA Avrupa Kamyon Yarışı Şampiyonası'nın ikinci turu 10 ve 11 Haziran'da Slovakya’da gerçekleşecek.

LOJİPORT

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.