Iveco Başkanı: Doğal gazlı araç yaygınlaşmalı

Iveco Başkanı: Doğal gazlı araç yaygınlaşmalı

CNH Endüstriyel’in alt markalarından biri olan Iveco’nun marka başkanı, Avrupa Parlamentosunda açılış konuşması yaptı CNH Industrial N.V., Strasburg’da...

CNH Endüstriyel’in alt markalarından biri olan Iveco’nun marka başkanı, Avrupa Parlamentosunda açılış konuşması yaptı

CNH Industrial N.V., Strasburg’da Gas Week 2014 çerçevesinde gerçekleşen bu sergide kendi sektörünün tek temsilcisiydi. Sergide doğal gazın farklı sektörlerdeki kullanımı ve Avrupa Birliğine özellikle rekabet, arz güvenliği ve düşük emisyonlar konusunda katkısı işlendi.

Iveco başkanı Pierre Lahutte yaptığı konuşmada doğal gazın önemi ve sektörde yaygınlaştırılması gerektiğini belirterek, “Avrupa hedeflerine ulaşmak için doğal gaz altyapısı ve doğal gazlı araç kullanıcılarına kararlılık ve yatırımcı güvenini sağlamalı. Bu durum geçenlerde Brisbane’de gerçekleşen G20 buluşmasında tartışıldı ve enerji verimliliği konusunda çok yönlü bir ortaklık öngören G20 Enerji Verimliliği Eylem Planı kabûl edildi. Bu, dünyanın en gelişmiş ekonomilerinin biyo yakıt ve doğal gaz kaynak ve kullanımını arttırarak ağır araçların çevre üzerindeki etkisini azaltmaya yönelik bir stratejik adımdır” dedi.

CNH Endüstriyel, motor ve ticarî araçlar için doğal gaz teknolojileri alanında Avrupa lideri. Şirket off-road araçlar, deniz araçları ve enerji üretim uygulamaları için de motor üretimi yapmakta. FPT Endüstriyel’in bu teknolojisi, alt markaları olan Iveco ve Iveco Bus’ın ürün yelpazesinde alan tüm CNG (Sıkıştırılmış Doğal Gaz) ve LNG’li (Sıvılaştırılmış Doğal Gaz) araçlarda kullanılıyor.

Iveco Bus, farklı boyutlardaki doğal gazlı şehiriçi otobüsleriyle Avrupa’da kamu ve özel şirketlerin ihalelerine katılıyor. 2013 Yılında Iveco ve Iveco Bus, 12 binin üzerinde doğal gazlı ticarî araç satışı gerçekleştirdi.

Bu markalar Avrupa’da alternatif yakıtlar konusunda başarılarını sürdürürken FPT Endüstriyel, Çin’in Pekin kentindeki Pekin Toplu Taşıma Holdingleri Ltd şirketine on yıldan uzun süredir çevreci CNG motorlar sağlıyor. 2013’te 350 Cursor 8 ve 850 NEF 6 motoru, 1200 otobüslük yeni filoya güç verdi. Bu yılın başında ise Bakü, Iveco Bus’a 151 Crealis CNG siparişi verdi.

CNG ve LNG’ye ek olarak CNH Endüstriyel Biyometan alanına da yatırım yapıyor. Biyometan 2009/28/EC sayılı AB yönergesine uygun bir yenilenebilir enerji kaynağı. Bu yönerge yenilenebilir enerji kaynakları için sera gazı salınımlarını azaltmak ve daha temiz bir ulaşım sağlamak adına ortak bir çerçeve çiziyor. Ek olarak biyo yakıt kullanımı için ulusal eylem planları da tanımlanmış durumda.

Iveco Başkanı: Doğal gazlı araç yaygınlaşmalıLOJİPORT

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.