İthal ticari araçta %16 daralma

İthal ticari araçta %16 daralma

Ticari Araç İthalatçıları Derneği Kasım ayı bültenine göre ithal kamyon ve çekici pazarında toplamda %16 oranında daralma görüldüğü belirtildi....

Ticari Araç İthalatçıları Derneği Kasım ayı bültenine göre ithal kamyon ve çekici pazarında toplamda %16 oranında daralma görüldüğü belirtildi.

Ticari Araç İthalatçıları Derneği (TAİD) kasım ayı aylık bültenine göre ithal ticari araç satışlarında toplam pazarda %yüzde 16 oranında daralma olduğu belirtildi.

Bültene göre Ekim 2006 itibariyle ithal ticari araç satışları, 3.5 ton ve üzeri ithal kamyon ve çekici pazarında Ekim ayında, bir önceki yılın Ekim ayı ile karşılaştırıldığında, kamyon pazarında %36 oranında bir daralma gerçekleştiği görüldü.

Çekici pazarı ise aynı büyüklükte kaldı.. Pazardaki toplam daralma %16 civarında oldu.

Ocak – Ekim dönemi toplamında ise aynı segmentlerdeki satışlarda bir önceki yılın aynı dönemine göre kamyon pazarında %3 daralma, çekici pazarında ise %15 büyüme olmak üzere; toplamda %6 oranında bir artış gerçekleşmiştir.

2006 yılı Ocak - Ekim dönemi itibariyle, satılan ithal ticari araçların 1.951 adedi 3,5 -16 ton sınıfında olup (toplam satış adedindeki payı: %21 ); 16 ton ve üzeri kamyon ve çekici pazarında satılan ithal araç adedi ise 7.256 (toplam satış adedindeki payı: %79 ) olmuştur.

LOJİPORT

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.