İtfaiye filosunu Allison şanzımanlı Scania kamyonlarla yeniledi

İtfaiye filosunu Allison şanzımanlı Scania kamyonlarla yeniledi

İspanya, Vizcaya İl Genel Meclisi, Allison tam otomatik şanzıman donanımlı 15 adet 4x4 ve 6x2 Scania P410B araçlar ile yangınla mücadele filosunu yeniledi.

Vizcaya İl Genel Meclisi, 15 yeni araç alımı ile mevcut filonun neredeyse yüzde 25'ini yeniledi. Yeni kamyonlar, verimliliği artırarak ve hızlı müdahale kabiliyetlerini geliştirerek şehrin Yangın Önleme, İtfaiye ve Kurtarma Hizmetlerine katkı sunacak. Yedi milyon avroluk yeni filo yatırımı, tümü Allison tam otomatik şanzıman donanımlı altı adet ağır hizmet tipi itfaiye aracı, üç adet ağır hizmet tipi büyük tanklı arazöz, üç adet ilk müdahale aracı ve üç adet otomatik döner merdivenli aracı kapsıyor.

VEICAR, bu araçlardan dokuzunun üstyapısını itfaiye ekiplerinin ihtiyaçlarına uygun şekilde tasarladı ve üretti. VEICAR’ın, itfaiye merkezi yönetimi, itfaiye araç ve ekipmanlarının pazarlanması ve profesyonel araç dönüştürülmesi alanlarında 40 yıllık deneyimi bulunuyor.

VEICAR’ın teslimatını tamamladığı altı adet ağır hizmet itfaiye aracında üstyapı, retarderlı Allison 4000 Serisi tam otomatik şanzıman donanımlı SCANIA P 410 B, 4x4 şasisine monte edildi. Bu kamyonlarda 4.200 litre su ve 200 litre köpük tankları bulunuyor. Kamyonlar, gerekli ekipmanlara erişmek için araca girme ihtiyacını ortadan kaldıran yerden erişilebilen portbagajlar, gerektiğinde ek aydınlatma sağlamak için LED aydınlatma direği ve pompa haznesinden dakikada 4.000 litre joystick kontrollü akış hızı sağlayan bir monitör ile donatılmıştır. Yeni alınan araçlar arasında SCANIA P 410 B şasisine monte edilmiş üstyapıya sahip üç adet büyük tanklı arazöz de bulunuyor. Yukarıda bahsedilen kamyonlarla aynı özelliklere sahip olan bu araçlar, yine retarderlı Allison 4000 Serisi şanzımanlarla donatıldı. Bu araçlarda 9.000 ve 300 litre kapasiteli daha büyük su ve köpük tankı da bulunuyor.

allison-transmission-veicar-go-rsel-2.jpgDiğer birçok araç üstyapı üreticisi gibi VEICAR da Allison tam otomatik şanzımanların sağladığı avantajlara güveniyor ve 2009’dan bu yana Allison ile yakın iş birliği içinde çalışıyor. VEICAR, bu SCANIA modelinde standart olarak bulunan otomatikleştirilmiş manuel şanzımanları kullanmak yerine, tork konvertörlü ve retarderlı Allison 4000 Serisi tam otomatik şanzımanı tercih etti (SCANIA terminolojisinde GA866R).

VEICAR CEO'su Carlos Prieto-Puga González, açıklamasında; “İtfaiye araçlarımızın büyük çoğunluğu, Allison otomatik tam şanzıman donanımına sahip. Araç performansını maksimum seviyeye çıkardıkları, ivmelenme, güvenilirlik ve güvenliği büyük oranda artırdıkları için bu şanzımanları yangınla mücadelede vazgeçilmez bir öğe olarak görüyoruz. Buna ek olarak tartışmasız üstünlükte ivmelenme ve manevra kabiliyetleri, bir dakikanın bile değerli olduğu durumlarda hayati önem taşıyor. İtfaiyecilerin/sürücülerin çoğu, daha güvenilir oldukları için bu şanzımanları tercih ediyor. Tüm bunların yanı sıra araçlar, hizmet ömürlerinin son yıllarına kadar yüksek bir performans sunuyorlar” dedi.

Allison şanzımanlar, yüksek tork ve yüzde 35 daha hızlı ivmelenme sağlayacak şekilde tasarlanıyor. İtfaiye araçları, acil durumlara müdahale ettiğinde yükleri ağır oluyor. Bu nedenle yüksek frenleme kapasitesi sağlayarak araçların viraj ve kavşaklarda güvenli bir şekilde yavaşlayabilmesi için şanzımanlar, opsiyonel retarder ile donatılıyor.

Prieto-Puga Gonzále; “Allison şanzımanlar, en zorlu koşullarda olağanüstü güvenilirlik ve dayanıklılık gösterdikleri için dünya genelindeki itfaiye filoları tarafından tercih ediliyor. Bu şanzımanları düzenli kullanan üstyapı üreticileri olarak güvenimiz tam. Araçlar, Allison tam otomatik şanzıman donanımına sahipse memnun oluyoruz” diye ekledi.

Allison tam otomatik şanzımanlar, yumuşak zeminde ve dar alanlarda ideal manevra kabiliyeti, dik yokuşlarda daha iyi kontrol, daha sarsıntısız sürüş, daha iyi kalkış ve daha hızlı ivmelenme sağlıyor. Bu durum, daha yüksek ortalama hızlara ulaşılmasını ve yakıt tasarrufu sağlanmasını mümkün kılıyor.

Prieto-Puga Gonzalez, konuyla ilgili olarak; “İki veya üç dakika erken davranmak, hayati önem taşıyor. Vites değiştirme sırasında güç kaybının olmaması, daha sarsıntısız, kesintisiz ve dolayısıyla daha etkili ivmelenme anlamına geliyor. Bu özellik, manevra kabiliyetini artırmanın ve zaman kazandırmanın yanı sıra, şanzımanın güvenilirliği ile itfaiyeciler için daha fazla güvenlik demek oluyor. Allison tam otomatik şanzımanların filo bakım maliyetlerini düşürdüğünü göz önüne aldığımızda tüm bu avantajların önemi daha da artıyor” şeklinde belirtti.

trond-johansen-allison-transmission-avrupa-filo-ve-pazar-gelis-tirme-mu-du-ru.jpgAllison Transmission Avrupa Filo ve Pazar Geliştirme Müdürü Trond Johansen ise şu açıklamada bulundu: “Araçların kolay manevra yapabilmeleri, sürücülerin işini kolaylaştırıyor. Vites değiştirmek zorunda olmadıkları için yüksek hızda giderken tamamen görevlerine ve yola odaklanabiliyorlar. Allison tam otomatik şanzıman ile araçlar, hareket halindeyken bile hidrolik ekipmanın düzgün çalışmasını sağlamak için iki adete kadar PTO bulunuyor.”

Prieto-Puga González; “Şanzımanlara dahil edilen Chelsea 870 PTO, mümkün olan en iyi yangın pompası performansını elde etmek için tüm ünitede ince ayar yapmamıza olanak tanıdı” diye de ekledi.

LOJİPORT

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.