İtalya taşımalarında şimdilik sorun yok

İtalya taşımalarında şimdilik sorun yok

İtalya Başbakanı dün akşam itibariyle tüm ülkeyi karantina bölgesi ilan etti. İtalya, Türkiye ile direkt ticaretin yanı sıra AB ülkelerine yapılan transit taşımalarda da önemli bir güzergah. Şu an hem karayolu, hem de Ro-Ro seferleri sorunsuz yürüyor

 Uluslararası Nakliyeciler Derneği (UND) yetkilileri, karayolunda yıllık yaklaşık 40 bin ihracat seferinin yapıldığı İtalya’ya yönelik taşımalarda henüz bir engel olmadığını açıkladı. 

Ulusoy ile birlikte Türkiye ile İtalya arasında Ro-Ro taşımacılığı yapan en önemli iki firmadan biri olan DFDS Akdeniz İş Birimi Satış, Pazarlama, İş Geliştirme ve Strateji Başkan Yardımcısı Fuat Pamukçu, İtalya'ya aylık yaklaşık 45 Ro-Ro seferi yapıldığını belirterek, “Biz yaklaşık olarak 1 aydır yolculukları yasakladık. Mürettebatı Türkiye’de değiştiriyoruz. Şoförleri İtalya’dan değil, Slovenya’dan aktarıyoruz. Her ne kadar karantina hali olsa da İtalya’da, fabrikalar işyerleri TIR trafiği devam ediyor. Önlemler her yerde alındı. Anlık takipteyiz” diye konuştu.

İtalya’da an itibariyle ne oluyor?

İtalya Başbakanı  Giuseppe Conte, dün akşam itibariyle tüm İtalya’yı karantina bölgesi ilan etti. Ülke, yeni bir gelişme olmazsa 3 Nisan’a kadar karantina altında kalacak. Ancak tren ve uçak terminalleri ve toplu ulaşım araçları çalışıyor. Zorunlu olmadıkça evden çıkılmaması tavsiye ediliyor. Tüm toplu etkinlikler ise iptal edildi. Okullar, üniversiteler, kiliseler bir süredir kapalı. Hafta sonları alışveriş mekanları tatil edildi.

Çalışma hayatına herhangi bir kısıt getirilmedi. Ancak evden çalışılması öneriliyor. Şirket çalışanları yıllık izinlerini bu dönemde kullanmaya özen gösterdiği için herhangi bir İtalyan firma yetkilisini aradığınızda iletişim güçlükleri ile karşılaşabilirsiniz.

T.C. Konsolosluğu ve Ataşeliği zorunlu ihtiyaçlar için açık durumda ancak personelin geneli evden çalışıyor.

Mal akışında sorun yok, sürücülerin maske takması zorunlu

Yukarıdaki haller ayrı tutularak İtalyan resmi kurumları  tarafından mal akışı üzerinde herhangi bir kısıtlamaya şimdilik gidilmedi. Ticari araçlar eskisi gibi rahatça hareket edebiliyorlar. Sürücülerin  yükleme ve boşaltmalarda maske takması zorunluluğu olduğu için sürücüler için bu kural sıkı sıkıya uygulanıyor.

Genel olarak tüm kişiler için hükümetin koyduğu kurallara uyulmaması durumunda 3 aya kadar hapis cezası ve para cezası var.

LOJİPORT

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.