Isuzu’dan Küçükyalı Meslek Lisesi’ne oto boya atölyesi

Isuzu’dan Küçükyalı Meslek Lisesi’ne oto boya atölyesi

Anadolu Isuzu A.Ş., Okul - Sanayi İşbirliği İstanbul Modeli kapsamında , Küçükyalı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Motorlu Araçlar Teknolojisi Alanı'na kurduğu Oto Boya Atölyesi yapılan törenle hizmete girdi.

Törene Maltepe Kaymakamı Necip Çakmak, Maltepe İlçe Milli Eğitim Müdürü Faik Kaptan, Mesleki ve Teknik Eğitimden Sorumlu İl Milli Eğitim Müdür Yrd. Serkan Gür, Anadolu Isuzu A.Ş.  Genel Müdürü Tuğrul Arıkan, Küçükyalı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Bilal Yılmaz,  Küçükyalı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi hocaları ve öğrencileri katıldı.  Anadolu Isuzu A.Ş.  Genel Müdürü Tuğrul Arıkan okuyucularımız için yaptığı özel açıklamalarda bu tip projelere devam edeceklerini kaydetti. 

Törende ilk açış konuşmasını yapan Küçükyalı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Bilal Yılmaz bu önemli günde kendilerini yalnız bırakmayan ve törende bulunan katılımcılara teşekkürlerini sunarak şu ifadeleri kullandı: "Okulumuzun kendi imkânlarıyla karşılayamayacağı bir yatırımla günümüzün teknolojisini motorlu araçlar alanımızın oto boya atölyesine taşıyan ve değerli gençlerimizin mesleki eğitiminde elini taşın altına koyan Anadolu Isuzu firmasına teşekkürü bir borç biliyoruz. 1850 öğrencisi ve 127 eğitimci kadrosuyla Küçükyalı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi olarak okulumuza yapılan bu yatırıma sahip çıkacağımıza ve hedeflenen amaca ulaşmak için elimizden geleni yapacağımıza söz veriyoruz. Siz değerli basın mensupları ve sektör temsilcileri huzurunda okulumuzun İnşaat Teknolojisi, Elektrik- Elektronik Teknolojisi, Bilişim Teknolojisi ve Kimya Teknolojisi alanlarımıza iş birliği yapmak isteyen sanayicilerimizi  davet ediyorum".    

Anadolu Isuzu A.Ş.'nin Küçükyalı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Motorlu Araçlar Teknolojisi Alanı'na kurduğu Oto Boya Atölyesi'nin okula ve ülkeye hayırlar getirmesini temenni eden Maltepe İlçe Milli Eğitim Müdürü Faik Kaptan  bu projeden dolayı Isuzu firmasına özel olarak teşekkürlerini ileterek konuşmasını kısa tuttu.

Maltepe İlçe Milli Eğitim Müdürü Faik Kaptan'dan sonra söz alan  Mesleki ve Teknik Eğitimden Sorumlu İl Milli Eğitim Müdür Yrd. Serkan Gür ise "Bu konuşma benim için çok özel bir konuşma. Çünkü ben de bir motorlu araçlar teknolojisi öğrencisiydim sonra da öğretmeni oldum. Dolayısıyla bu atölyeye kendimi çok yakın hissediyorum. Bizim zamanımızda böylesi gelişkin atölyeler yoktu. Buradan Anadolu Grubu'na Isuzu yetkililerine çok teşekkür ediyorum" ifadelerini kullandı.

Mesleki  ve teknik eğitimin herkesin bildiği bir amacı bulunduğunu ve bunun da iş piyasasının istek ve beklentilerine uygun öğrenci yetiştirmek olduğunu kaydeden Gür, "Bu istek ve beklentileri en iyi şekilde karşılayabilmenin yolu yine iş piyasalarının kurduğu ve kuracağı atölyelerden, laboratuarlardan geçmekte aslında. Milli Eğitim Bakanlığı ve Müdürlüğü olarak bütün sponsorlarımıza ve markalarımıza her anlamda okullarımıza gelip laboratuar kurmalarını, istihdam odaklı yaklaşımlarını kendilerinin oluşturmalarını, kendi teknolojileriyle öğrencileri yetiştirmelerini ve en sonunda da onlara ekmek kapısı olmalarını istiyoruz. İstanbul'da bunu bütün bileşenlerimizle yapmaya başladık. Okul - Sanayi İşbirliği İstanbul Modeli projesini başarıyla uyguluyoruz. Bu projemiz eğitime katkı sunduğu gibi ülke ekonomisine de büyük katkı sunacak. Bu projeye katkı sunan firmalar bunun karşılığını fazlasıyla alacaktır. Ayrıca bu gibi projelerle mesleki ve teknik eğitim kurumları ülkemizde hak ettiği noktaya ulaşacaktır" dedi.

"EN DEĞERLİ PROJELERİMİZDEN BİRİ"
"Ülkemizin kalkınmasında gençlerimizin sahip olduğu dinamizmi en iyi şekilde değerlendirmenin yollarından biri meslek okullarında okuyanları meslek sahibi yapmaktır" ifadelerini kullanan Anadolu Isuzu A.Ş.  Genel Müdürü Tuğrul Arıkan, bu anlamıyla hayata geçirilen bu projenin firmasının en değerli projelerinden biri olduğuna işaret etti.  Arıkan sözlerine şöyle devam etti:  "Meslek liselerindeki eğitimin kalitelileştirilmesi, öğrencilerin bilgi ve birikimlerinin pratik süreçlere dökülmesiyle doğru orantılıdır. Biz de bundan sonra bu ve benzeri tesisleri açtıktan sonra özellikle öğrencilerin stajyerlik süreçlerine katkı sunmaya ağırlık vereceğiz. Büyüyen Türkiye Ekonomisi ihtiyaç duyduğu nitelikli iş gücü ihtiyacını meslek okullarında verilecek eğitimlerle sağlayacak. Bu tip modern tesislerin de buna çok büyük katkısı olacaktır. Anadolu Isuzu olarak Milli Eğitim - Sanayici işbirliği için ilk adımları atmaya çalıştık ve buraya destek verdik. Amacımız yenilikleri takip edip devreye almaya istekli, teorik bilgilerle birlikte pratik uygulamaları da bilen, iş sağlığı ve güvenliği kurallarını özümsemiş, çevre bilinciyle hareket eden, kalifiye boya profesyonellerini yetiştirmek. Kısa süre önce protokolünü imzaladığımız, 20 öğrencimizin 2 yıl boyunca eğitim göreceği Anadolu Isuzu Boya Teknolojileri Atölyesini bugün törenle açmanın gururunu yaşamaktayız. İlçe Kaymakamımıza, Maltepe İlçe Milli Eğitim Müdürü Faik Kaptan'a ve Küçükyalı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi yönetim kadrosuna sundukları katkıdan dolayı teşekkür ediyorum. Önümüzdeki yıl da Kocaeli'nde aynı tip bir boya atölyesine destek verip gelişmesini sağlayacağız". Anadolu Isuzu A.Ş.  Genel Müdürü Tuğrul Arıkan okuyucularımız için yaptığı özel açıklamalarda şunlara  da değindi: "Biz bugüne kadar kendi tesislerimizde istihdam ettiğimiz kişileri yetiştirmek üzere çalışmalar yapmaktaydık. Özellikle Türkiye'de otomotiv sektörünün en önemli dallarından biri olan boya, kaynakçılık, kaporta alanlarında meslek liselerine destek vermek ve bu alanlarda atölyeler açma kararı aldık. Bu yıl bunu ilk kez gerçekleştirdik. Önümüzdeki yıl da bu devam edecek. Aynı zamanda fabrikalarımıza burada eğitim gören arkadaşlarımıza stajyerlik yaptıracağız. Amacımız bu öğrencilerimizin okullarından mezun olduktan sonra boyacılık alanında en iyi teknolojileri iyi kullanan birer birey olmalarını sağlamak.  Biz 1984 yılından itibaren Isuzu ile üretime başladık. Üretimde bu kadar köklü bir firma olmamız aynı zamanda bir sosyal sorumluluk projesi de sayılabilecek bu projeyi gerçekleştirmemizi de beraberinde getirdi diyebilirim. Bunu da hayata geçirdiğimiz için çok mutluyum."

Katılımcılara teşekkür eden Maltepe Kaymakamı Necip Çakmak ise  dünyada teknolojik anlamda önemli üretimlere imza atan ülkelerde daima iş dünyasıyla eğitim kurumlarının birlikte hareket ettiğini kaydederek  "Bu konuda lider ülkelerden biri olan Almanya'nın birçok alanda dünya çapında olan markaları bu ülkenin üniversitelerinde bulunup geliştirilmiştir. Yine bu ülkede mesleki ve teknik eğitim tamamen profesyonellerin elindedir.  Ülkemizde maalesef en büyük sıkıntılardan biri neredeyse tüm sektörlerde yaşanan ara eleman bulma sıkıntısıdır. Mesleki eğitim liseleri bu sıkıntıların giderilmesindeki en büyük faktördür" ifadelerini kullandı.

Küçükyalı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Motorlu Araçlar Teknolojisi Alan Şefi Harun Turhan konuya dair şunları söyledi: "Bugün  Anadolu Isuzu A.Ş.'yle yaptığımız sponsorluk çerçevesinde okulumuza kurulmuş  boya teknolojisi laboratuarının açılışını gerçekleştirdik.  Bu projeyle gençlerimize istihdam yaratmanın kapılarını da aralamış olduk. Çok mutluyuz.  Anadolu Isuzu A.Ş.'ye teşekkürlerimizi sunuyoruz."

LOJİPORT

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.