İşte Türkiye’nin ilk Formula aracı

İşte Türkiye’nin ilk Formula aracı

Test sürüşleri yapılan araç İngiltere’de düzenlenecek “Formula Student 2012’’de yarışacak. Dünyanın en prestijli mühendislik yarışması olan...

Test sürüşleri yapılan araç İngiltere’de düzenlenecek “Formula Student 2012’’de yarışacak. Dünyanın en prestijli mühendislik yarışması olan ve sadece öğrencilerin kabul edildiği “Formula Student” İngiltere yarışlarına, Türkiye’den ilk kez Uludağ Üniversitesi öğrencileri katılacak.

İngiltere’nin Silverstone kentinde 11-15 Temmuz tarihleri arasında yapılacak yarışmada, Uludağ Üniversitesi, Mühendislik Mimarlık Fakültesi’nin endüstri, makine, otomotiv ve elektronik mühendisliği bölümlerinde okuyan 15 öğrencinin tasarladıkları araçla yarışacak. Öğrencilerin kurduğu “Uludağ Racing’’ takımının danışman hocalar ile sponsorların desteğiyle iki yılda üretimini gerçekleştirdiği ve “UR01’’ kod adı verilen Formula aracı, UÜ Görükle Yerleşkesi’ndeki Otomotiv Mühendisliği Bölümü’nde basına tanıtıldı.

30 bin dolara mal olan ve 3.4 saniyede 100 kilometreye çıkabilen araç kadın pilotu Ceyhan Kibar ile ‘Formula Student’ yarışlarında dereceye girmek için piste çıkacak.

LOJİPORT

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.