İşte en çok satılan otomobil markası

İşte en çok satılan otomobil markası

ÖTV zammı ve kur artışı nedeniyle 2014 yılının ilk yarısında yaşanan sıfır araç fiyatlarındaki artış, ikinci el vasıtaya ilgiyi artırdı. Ramazan...

ÖTV zammı ve kur artışı nedeniyle 2014 yılının ilk yarısında yaşanan sıfır araç fiyatlarındaki artış, ikinci el vasıtaya ilgiyi artırdı. Ramazan ve yaklaşan Kurban bayramlarının bu artışı sürdürmesi beklenirken, piyasadaki hareketlilik sahibindex vasıta verilerine de yansıdı.

Sahibinden.com, 2014 yılı ilk yarı sahibindex "vasıta" verilerini açıkladı. Verilere göre yılın ilk 6 aylık döneminde, 3 milyon 429 bin 145 adet vasıta ilanı girildi. Bu dönem içinde sahibinden.com aracılığıyla 760 bin 558 adet vasıta satıldı ya da kiralandı.

Otomotiv Distribütörleri Derneği'nin (ODD) verilerine göre sıfır araç satışları 2014 yılının ilk iki ayında yüzde 19,25 düşerken bu düşüş ikinci el pazarını tetikledi ve ilan adetlerinde geçen seneye göre yüzde 11 artış görüldü.

Sahibindex "vasıta" verilerine göre 2014'ün ilk yarısında sahibinden.com üzerinden her 21 saniyede 1 vasıta yeni alıcısıyla buluştu.

RENAULT EN ÇOK SATILAN MARKA OLDU

Aynı dönem içinde ilan giriş tarihinden bağımsız olarak en çok satılan marka Renault oldu. Renault'u sırasıyla Volkswagen, Fiat ve Opel takip etti. Hyundai ise ortalama 8 gün ile en hızlı satışı gerçekleşen otomobil markası oldu.

İLK YARININ EN ÇOK TALEP GÖREN VASITALARININ ÖZELLİKLERİ

Site kullanıcılarının 2014 yılının ilk 6 aylık döneminde tercih ettikleri vasıta özellikleri şöyle şekillendi; 2011, 2012 ve 2004 model, yakıt tipi benzin ve LPG, manuel vites, beyaz renkli ve Sedan kasa. Devamı için tıklayınız

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.