İşte dünyanın en güvenli havayolu firmaları

İşte dünyanın en güvenli havayolu firmaları

Dünyanın en güvenilir havayolu şirketleri belirlendi. 2016 yılına ilişkin yapılan güvenlik değerlendirmelerine göre en güvenli havayolu şirketleri belli oldu. İşte o liste...

Merkezi Almanya Hamburg’ta bulunan uçak kazaları veri ve bilgi bankası kuruluşu JACDEC (Jet Airliner Crash Data Evaluation Centre) her yıl olduğu gibi 2016’ya yönelik olarak  havayolu dergisi Aero International için havayolu şirketlerini “güvenli”liklerine göre listeledi.

 Listenin ilk dört sırasında en güvenli havayolu şirketleri olarak sırasıyla Cathay Pacific (Hongkong), Air New Zealand (Yeni Zelanda), Hainan Airlines (Çin), Qatar Airways (Katar) yer aldı.

 Toplam 60 havayolu şirketinin yer aldığı listede ilk 20’ye Avrupa’dan yalnızca Hollanda Hava Yolları KLM 5’inci sıradan, Alman Havayolları Lufthansa, Finnair, Scandinavian Airline System (SAS) ve Swiss Air girebildi. THY’nin yayınlanan ilk 20 uçak şirketi arasında olmaması dikkat çekti.

 JACDEC’den yapılan açıklamada değerlendirmede havayolu şirketlerinin son 30 yıllık kaza bilançolarını göz önünde bulunduruluyor ve buna göre güvenlilik sıralaması oluşturulduğu kaydedildi.

DÜNYANIN EN GÜVENLİ İLK 20 HAVAYOLU FİRMASI (Alfabetik sıra)

Air New Zealand
Alaska Airlines
All Nippon Airlines (ANA)
American Airlines
Cathay Pacific Airways
Emirates
Etihad Airways
EVA Air
Finnair
Hawaiian Airlines
Japan Airlines
KLM
Lufthansa
Qantas
Scandinavian Airline System (SAS)
Singapore Airlines
Swiss
United Airlines
Virgin Atlantic

LOJİPORT

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.