İşte Boston Dynamics'in taşıyıcı robotu: HANDLE

İşte Boston Dynamics'in taşıyıcı robotu: HANDLE

Boston Dynamics firması geliştirdiği robotların videolarını paylaşarak her seferinde dünyada gündem haline geliyor. Şirket, bu sefer de lojistik faaliyetler için geliştirilen ‘Handle’ isimli robotun videosunu paylaştı.

Boston Dynamics’in kargo taşıma ve teslimatları için geliştirdiği ‘Handle’ isimli robot depo ortamında kutuları rahatlıkla taşıyor. Şirketin açıklamasına göre Handle 15 kg taşıma kapasitesine sahip.

Firma ayrıca Handle'ın tüm taşıma işlemini otonom bir şekilde gerçekleştirdiğini söylüyor. Robotun üzerindeki kamera sistemini kullanarak işaretli paletleri tespit edebildiği belirtilmiş. Sonrasında da kutuları teker teker ayırt edip kavrayabiliyor.

Boston Dynamics, yepyeni bir videoyla yine sahnelere geri döndü. YouTube kanalına sıklıkla yüklediği videolarla her seferinde kısa sürede tüm dünyada gündem haline gelmeyi başaran şirket, şimdi de 'Handle' isimli robotununun yeni görüntülerini yayınladı. Handle, lojistik faaliyetler için özel olarak geliştirildi. Tamamen otonom olarak hareket eden robot üzerindeki kamera ve sensörler yardımıyla etrafını algılayabiliyor. 

Boston Dynamics, Handle'ın dengesini sağlayabilmek için bir karşı dengeleme (counterbalancing) sistemi kullanmış. Yükleri kaldıran kolun tam ters tarafına başka bir yük yerleştirildiğini görüyoruz. Kule vinçlerde sıkça rastlanan bu teknik sayesinde Handle dengesini bozmadan yüklerini taşıyabiliyor.

LOJİPORT

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.