İstanbullulara müjde

İstanbullulara müjde

Trafik yoğunluğunun azaltılması için projeler üreten İSPARK, yeni yılda 8 yeni teknolojik otopark yapmayı planlıyor. Robot teknolojisi ile çalışan tam...

Trafik yoğunluğunun azaltılması için projeler üreten İSPARK, yeni yılda 8 yeni teknolojik otopark yapmayı planlıyor. Robot teknolojisi ile çalışan tam otomatik otoparklar ile İstanbullular, araç park etme derdinden kurtulacak. Tam otomatik otoparklar ilk etapta Kâğıthane, Beyoğlu ve Maltepe’de açılacak. Bu sayı daha sonra 8’e çıkarılacak.

Otoparklarda kullanılacak robot teknolojisi ile vatandaşların bıraktığı otomobiller, otomatik olarak park edilecek. Bu teknoloji ile Türkiye’de bir ilki gerçekleştirmek isteyen İSPARK, proje için yerli teknoloji şirketleri ile görüşüyor. İSPARK, bir yandan da araç sayısının her geçen gün arttığı İstanbul’da otopark sorununa çözüm için yamaç otoparklarını devreye alacak. İSPARK, bazı ilçelerdeki kot farklarından kaynaklanan boşluklara yapılacak yamaç otoparkları ile yol kenarı parklanmayı bu otoparklara çekmeyi hedefliyor. Kentin doğal dokusunu bozmadan 2 katlı ve 80-100 araçlık olması planlanan bu otoparklarda, havalandırma sorunu bulunmayacak.

www.lojiport.com

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.