İstanbul'da trafik çilesi başladı

İstanbul'da trafik çilesi başladı

 Fatih Sultan Mehmet (FSM) ve Haliç Köprüleri’nde bakım, onarım çalışmaları başladı. Fatih Sultan Mehmet Köprüsü’nün saat 00.30 sıralarında...

 

Fatih Sultan Mehmet (FSM) ve Haliç Köprüleri’nde bakım, onarım çalışmaları başladı. Fatih Sultan Mehmet Köprüsü’nün saat 00.30 sıralarında 2 şeridi trafiğe kapatılırken, Haliç Köprüsü Topkapı istikameti yan yol da saat 05.30 sıralarında trafiğe kapatıldı. Fatih Sultan Mehmet Köprüsü’nün Avrupa Yakası’ndan Anadolu Yakası yönünde yapılacak olan asfalt yenileme çalışması öncesinde, Karayolları çalışanları köprü girişine trafik yön levhaları ve dubalar koyarak trafiğin 2 şeridini kapattı. Araçlar köprü girişi ve üzerinde uzun kuyruklar oluşturdu. Kapanan şeritler nedeniyle trafikte kalan vatandaşlar çalışmalara tepki gösterdi. 3 ay devam edecek olan çalışmaların aralıksız 24 saat 3 vardiya şeklinde süreceği ve ilerleyen günlerde de 1 şeridin daha kapatılabileceği belirtildi.

HALİÇ KÖPRÜSÜ TOPKAPI YÖNÜ YAN YOL DA TRAFİĞE KAPATILDI

Haliç köprüsündeki bakım onarım çalışmaları kapsamında Topkapı istikameti yan yol kapatıldı. Görevliler köprü giriş ve bağlantı yollarına trafik yön levhaları ve dubalar koyarak kapattı. 20 gün süreyle trafiğe kapalı kalacak şeritte çalışmaların 24 saat 3 vardiya şeklinde devam edecek. Haliç Köprüsü’nde ise 5 aşamalı olarak yapılacak mastik asfalt üst yapı yenileme çalışmalarında, ana köprüde çalışılırken, ilave köprüler ile alternatif yollardan, ilave köprülerde çalışılırken ise ana köprü ile alternatif yollardan trafik akışı sağlanacak. Çalışmalar süresince metrobüs hattı sürekli açık tutulacak. Çalışmaların 15 günde bitirilmesi planlanıyor.

İSTANBUL TRAFİĞİ ŞU AN:

Bakım çalışması nedeniyle FSM'de her iki yönde de yoğunluk yaşanıyor. Avrupa - Anadolu geçişlerinde Birinci Köprü Mecidiyeköy, İkinci Köprü Seyrantepe itibariyle yoğun. Aynı şekilde Anadolu - Avrupa geçişlerinde de her iki köprü yoğun durumda.

07.30'da Kozyatağı'ndan yola çıkan araç sahipleri, 09.30 sularında FSM Köprüsü'nü geçebildi.

Fatih Sultan Mehmet Köprüsü gibi bakıma giren bir diğer köprü de Haliç Köprüsü. Köprüdeki bakım çalışması nedeniyle Mecidiyeköy'den başlayan yoğunluk neredeyse Edirnekapı'ya kadar uzamış durumda.

HÜRRİYET

LOJİPORT

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.