İstanbul’da kaçak, otobüs garajı

İstanbul’da kaçak, otobüs garajı

Uluslararası taşımacılık yapan otobüslerin kullandığı Laleli uluslararası yolcu terminali, 5 yıl önce kira kontratı sona erdiği, ruhsatı iptal edilip, mühürlendiği halde çalışmaya devam ediyor.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), kira sözleşmesi 2018'de sona eren ve yenilenmeyen, mülkiyeti belediyeye ait Aksaray’daki garajın engellemelere rağmen kanunsuz şekilde faaliyetini sürdürdüğünü duyurdu.

Uluslararası taşımacılık yapan otobüslerin kullandığı garajın cadde üzerindeki giriş-çıkış yollarının UTK (Ulaşım ve Trafik Komisyonu) kararıyla kapatıldığını, iş yeri açma ve çalışma ruhsatının iptal edildiğini, iş yerinin mühürlenip faaliyetten men edildiğini hatırlatan İBB, buna rağmen garajın faaliyetlerini sürdürdüğünü ve otobüslerin Aksaray trafiğine girmeye devam ettiğinin altını çizdi.

İBB'nin söz konusu alanın trafiğe kapatılması için ayrıca UKOME (Ulaşım Koordinasyon Merkezi) kararı aldırdığı belirtilen açıklamada, düzenleme çalışmaları için garajın giriş-çıkış yollarının daraltıldığı, bölgenin bir an önce tahliyesi için firma sahipleriyle yeniden görüşmeler yapıldığı kaydedildi.

LOJİPORT

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.