İstanbul'a yeni otobüsler geliyor

İstanbul'a yeni otobüsler geliyor

Proje, Türkiye ve dünya için toplu taşımacılık alanında yeni bir model oluşturacak. İETT Genel Müdürlüğü tarafından 17 Ağustos 2011 tarihinde düzenlenen...

Proje, Türkiye ve dünya için toplu taşımacılık alanında yeni bir model oluşturacak. İETT Genel Müdürlüğü tarafından 17 Ağustos 2011 tarihinde düzenlenen ihaleyi kazanan BMC'nin, 279 adet dizel yakıtlı şehir içi tip solo otobüs ihalesi sözleşmesine imza attığı bildirildi.

BMC Sanayi ve Ticaret A.Ş'den yapılan açıklamada, 279 adet BMC PROCITY Tam Alçak Tabanlı Şehiriçi Tip Solo Otobüsün, 14 aylık süre içerisinde üretilerek partiler halinde İETT'ye teslim edileceği, yaklaşık 160 milyon lira tutarındaki ihale ile BMC'nin yurt içinde toplu taşımacılık alanında bir ilke daha imza atmış olacağı belirtildi. Açıklamada, ihale kapsamında, araçların 5 yıl süreyle satış sonrası hizmetinin de BMC tarafından verileceği, İETT ve BMC'nin gerçekleştirdiği projenin, Türkiye ve dünya için toplu taşımacılık alanında yeni bir model oluşturacağı vurgulandı.

İETT İşletmeleri Genel Müdürü Dr. Hayri Baraçlı, konuya ilişkin değerlendirmesinde, İETT'nin 140 yıllık bir kurum olduğunu belirterek, bu yeni araç yenileme modeliyle İETT adına farklı bir büyüme stratejisi içerisine girdiklerini ve projenin her iki tarafa ve İstanbul halkına başarı ve mutluluk getirmesini dilediğini kaydetti. BMC Sanayi Ticaret A.Ş. Yönetim Kurulu Başkan Vekili ve Murahhas Aza Mehmet Demirpençe de bugün imzalanan anlaşmanın bir otobüsün bir firmaya satılması değil, aynı zamanda bu otobüsleri üreten firmanın, 5 yıl boyunca bu otobüslerin bakımını üstlenmesi, araçların 5 yıllık garantisini vermesi üzerine inşa edilen bir model olduğunu belirterek, "Zannediyorum ki bu model, başka kamu kurum ve kuruluşlarımızda da uygulanacaktır. Hakikaten bizlere de üreticiler olarak önemli ipuçları verecektir. Ürettiği araçları sürekli olarak takip etme felsefesine sahip olan BMC için, bu iş modelinin olumlu katkıları olacaktır" dedi.

Demirpençe, ilk defa yerli bir markaya şans tanımış olduğu için ve de Türk mühendisinin, işçisinin ortaya koyduğu BMC markalı ürünleri seçerek Türk sanayisine yaptığı katkılardan dolayı başta İETT İşletmeleri Genel Müdürü Dr. Hayri Baraçlı olmak üzere tüm İETT yöneticilerine teşekkür etti. Verilen bilgiye göre, İETT Genel Müdürlüğü, Başbakanlık Genelgelerine uyarak, ihale sürecinde; yerli otobüs üreticileri lehine yüzde 15 fiyat avantajı uyguladı. Yerli sanayiye verilen bu destek ile İstanbul' da, yüzde yüz yerli markalı, son teknoloji ile donatılmış, Avrupa Birliği standartlarında otobüslerin hizmet vermesi sağlanacak. BMC, PROCITY'nin hibrit modelini, 20-26 Ekim 2011 tarihleri arasında Belçika'da düzenlenen 60. Busworld Europe Fuarında sergilemişti.

BUSTRUCK

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.