İstanbul'a müthiş rakip!

İstanbul'a müthiş rakip!

Dubai havalimanı sadece A380 geniş gövdeli uçaklar için kullanılacak bir bölüm açıyor. 528 bin metrekarelik alana sahip olacak A380 bölümünün maliyeti...

Dubai havalimanı sadece A380 geniş gövdeli uçaklar için kullanılacak bir bölüm açıyor. 528 bin metrekarelik alana sahip olacak A380 bölümünün maliyeti 7.8 milyar dolar olacak. Dubai havalimanının 2015 yılında Dünyanın en yoğun havalimanı olacağı belirtiliyor.

11 Kat bulunan binada bir bölüm sadece business-class yolcularına tahsis edilmiş durumda. Bu bölüm ana terminale ise yeraltı treni ile bağlanıyor. Dubai havalimanında birçok A380 uçak operatörü olsa da bu yeni bölümü en çok kullanan  Emirates Havayolları olacak.

Şu anda filosunda 31 adet A380 uçağı bulunan ve 90 adet de A380 siparişi veren Emirates, teslimatlar tamamlandığında Dünya’nın en büyük A380 filosuna sahip olacak.

Dubai Uluslararası Havalimanı 2020 yılında dünyanın en fazla trafiğine sahip üçüncü havalimanı olmak için kesenin ağzını açtı.

Şu an dünya hava trafiğinin en yoğun üçüncü havaalanı olan Londra Heathrow’u geçmek için yeni yatırımların (7.8 milyar dolar) hız kazandığı Dubai International’ın 2020 yılındaki yolcu hedefi 98 milyon olarak belirlendi.

GECE UÇACAK!

Her iki havalimanına genişleme çalışmaları için milyarlarca dolar tahsis edilmesine rağmen, Heathrow’un 2020 yılında yapılacak tüm iyileştirmelere karşın yolcu kapasitesi 90 milyon olarak öngörülüyor.

Dubai’nin hesapları ise gece uçuş avantajını da kullanarak 98 milyon yolcu kapasitesini şimdiden kesinleşmiş rakam olarak ortaya koyuyor.

Bilindiği gibi Londra Heathrow’da gece 11.30 ile sabah 06.00 arasında uçuş yasağı uygulanıyor.

LOJİPORT

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.