İstanbul-Göteborg “Şiir Ro-Ro”su seferlerine devam!

İstanbul-Göteborg “Şiir Ro-Ro”su seferlerine devam!

Lojiport yazarlarından Dr. Güntürk Üstün, 2017’den itibaren İngilizce yazdığı “deniz ve denizcilik” temalı şiirleriyle İstanbul’dan İsveç’in önemli liman kenti Göteborg’a başlattığı, kendi deyimiyle bir tür “Şiir Ro-Ro”su trafiğini aksatmadan sürdürüyor.

Kaleme aldığı ulaştırma ve taşımacılık başlıklı şiir ve düzyazılarının tarz ve içeriklerini sürekli yenileyen LOJİPORT köşe yazarlarından Dr. Güntürk Üstün, Ocak 2017’den itibaren bizzat İngilizce yazdığı “deniz ve denizcilik” temalı şiirleriyle İstanbul’dan İsveç’in önemli liman kenti Göteborg’a  başlattığı, kendi deyimiyle bir tür “Şiir Ro-Ro”su trafiğini aksatmadan sürdürüyor.

gunturk-ustun-005.jpgSon yayınlanan kitabını takiben, yazarlarımızdan Dr. Güntürk Üstün’ü artık daha doğru bir tanımlamayla “Demiryolu, Denizyolu Ve Havayolu Şairi” diye sizlere tanıtmamız gerektiğini düşünmeden edemiyoruz. Bununla birlikte, tıpkı kendisi gibi bizler de onun öncelikli biçimde bir “Trenler Ve Gemiler Şairi” olduğunun bilincindeyiz. Güntürk Üstün, 2006 yılından bu yana Türkçe yazıp yayımladığı demiryolu, denizyolu ve sivil havacılık eksenindeki özgün şiirlerine ek olarak, yaklaşık 2 senedir bizzat İngilizce kaleme aldığı “deniz ve denizcilik” konulu şiirleri sayesinde İstanbul ile İsveç’in önemli liman şehri Göteborg arasında Ocak 2017’den beri, düzenli biçimde faaliyet gösteren bir tür “Şiir Ro-Ro”su trafiği de başlatmış bulunuyor.

Genel yayın yönetmenliğini Göteborg’da yaşayan İsveçli şiirsever “Bay Anders Dahlgren”in yaptığı, İngilizce yazan Akdeniz tutkunu tüm ozanlara açık bir tür şiir limanı konumundaki, uluslararası üne sahip MEDITERRANEAN POETRY (AKDENİZ ŞİİRİ) başlıklı internet sitesi geride bıraktığımız pazartesi günü, 2018 yılı içerisinde 4’üncü defa [toplamda 9’uncu kez] yazarımız Güntürk Üstün’ü sayfalarına konuk edip kısaca tanıtarak, kendisinin “deniz ve denizcilik” hakkında yazdığı yeni şiirlere yer verdi. “An Odyssey Through The Mediterranean World (Akdeniz Dünyasında Uzun Ve Maceralı Bir Yolculuk)” alt başlığı ile yayın hayatını uzun yıllardır ivme yitirmeden sürdüren söz konusu sitede yer alan Dr. Güntürk Üstün’e ait kısa özgeçmişle tüm İngilizce şiirlere göz atmak isteyenler şu internet bağlantı adresini kullanabilirler: https://www.odyssey.pm/?p=4286.

İlgilenenlere “Keyifli Okumalar” dileklerimizle!

LOJİPORT

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.