İSTAB, üyelerini bilgilendirmeye devam ediyor

İSTAB, üyelerini bilgilendirmeye devam ediyor

İSTAB, üyelerinin sektörel gelişimlerine yönelik ‘Şirket Araçları Yönetimi Stratejileri’ konulu bir eğitim düzenledi.   Uz. Psikolog ve Eğitimci...

İSTAB, üyelerinin sektörel gelişimlerine yönelik ‘Şirket Araçları Yönetimi Stratejileri’ konulu bir eğitim düzenledi.  

Uz. Psikolog ve Eğitimci Ertan Şimşek tarafından verilen eğitimde şirket araçlarının yönetiminden, maliyet ve performans ölçümüne kadar birçok konuda katılımcılara bilgi verildi. Otokar’ın sponsor olduğu eğitim 4 Şubat Çarşamba günü, Dedeman İstanbul Otel’de yaklaşık 100 üye ve çalışanın katılımı ile gerçekleştirildi. Akaryakıt giderleri, araç bakımı, sigortası, vergileri, hasar ve onarımları, lastik değişimleri, garanti kapsam dışı masrafları ile şirketlerin bütçesinde en fazla gidere sahip olan, şirket araçlarının, güncel yenilik ve uygulamalar ile etkin ve doğru şekilde yönetiminin nasıl yapılması gerektiği, şirket araçlarının maliyet kalemlerinin nasıl düşürülebileceği ve tasarruf yolları katılımcılara aktarıldı.

ÖZMAL ORANLARI ARTIRILACAK

Toplantıda özmal düzenlemesiyle birlikte getirilen yüzde 5 oranının ilerleyen yıllarda kademeli olarak artırılacağını belirten İSTAB Başkanı Ali Bayraktaroğlu, “Özmal oranının artırılması filolarımızda daha kapsamlı bir denetim gerektirecek. Bu nedenle düzenlediğimiz bu eğitimde İstanbul servis taşımacılığı yönergesindeki değişikliklerin ve onların bir parçası olan özmal araç yatırımının masaya yatırılması ve filolarımızı nasıl yöneteceğimiz konusunda bilinçlenmeyi amaçlıyoruz. İSTAB olarak görevimiz tüm yönetmelik ve yönergelerde oluşan bizi aleyhte ve lehte etkileyecek her türlü duruma anında müdahale etmektir” ifadelerini kullandı.

‘Şirket Araçları Yönetimi Stratejileri’ni İSTAB üyeleri ve çalışanları ile paylaşan Uz. Psikolog ve Eğitimci Ertan Şimşek, şirket araçları yönetimi nedir, yönetim stratejisinin gereklilikleri, yönetim biriminin oluşturulması, maliyet analizi, şirket araç politikasının oluşturulması, şirket araçlarının sigortalanması ve risk analizi, şirket araçları sigorta türleri, yakıt yönetimi, maliyet türleri, maliyet ve performans ölçümü, araç yenileme politikası ve stratejiler ile denetim planları hakkında geniş kapsamlı bilgi verdi.

İSTAB’A ÖZEL KAMPANYA

Eğitimin sponsorluğunu üstlenen Otokar adına toplantıya Genel Müdür Yardımcısı Basri Akgül, İç Pazar Ticari Araçlar Satış Müdürü Murat Tokatlı,  Birim Satış Yöneticisi Murat Torun katıldı. Türkiye’de otomotiv sektörünün ilk firması olmaktan dolayı gurur duyduklarını belirten Otokar Genel Müdür Yardımcısı Basri Akgül toplantıda bir sunum yaparak Otokar’ın tarihini ve bugün geldiği noktayı İSTAB üyeleri ile paylaştı. 2015 yılında daha çok servis taşımacılığında kullanılan 25- 27 koltuklu Tempo modelinin pazardaki yerini artırma hedefinde olduklarını belirten Akgül, Otokar’ın servis taşımacılığında özellikle Tempo’ya çok önem verdiğinin altını çizdi. Akgül ayrıca Şubat sonuna kadar geçerli olacak, İSTAB üyelerine özel bir kampanyanın da müjdesini verdi.

LOJİPORT

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum