İŞKUR, yüzlerce şoför alımı için ilan yayınladı

İŞKUR, yüzlerce şoför alımı için ilan yayınladı

İŞKUR üzerinden çok sayıda şoför alımı için ilan yayımlandı. Türkiye'nin çok sayıda kentinde yer alan özel sektör firmaları tarafından yayımlanan duyurularda makam şoföründen, yolcu taşıma hizmetlerine, tır şoföründen otobüs şoförüne duyurular bulunuyor.

Bayramdan sonra iş arayanlar için İŞKUR üzerinden duyurular yayımlanmaya başladı. Ramazan Bayramının hemen ardından başvuruları alınmak üzere yayımlanan duyurularda binlerce iş ilanı yer alıyor.

Onlarca firma tarafından yüzlerce meslek grubu için yayımlanan duyurular arasında, Türkiye'de çok sayıda vatandaşın mesleği olan şoförlük kadroları bulunuyor. İş özelliğine göre değişen şoför kadrolarının sayısı 8 farklı alanda bulunuyor.

ŞOFÖR ALIMLARI YAPILACAK

Türkiye İş Kurumu üzerinden ilan edilen şoför alımları hem farklı sürücü pozisyonlarında hemde farklı başvuru şartlarıyla duyuruldu. En az ilkokul mezunu adayların başvuru yapabileceği şoför kadrolarında adayların sağlamaları gereken en temel koşul firmanın talep ettiği sürücü belgesi.

İŞKUR üzerinden ilan edilen, başvuru süreci devam eden ve bayramdan sonra da alınacak olan şoför alım ilanlarını kadro kadro aktarıyoruz.

Makam Şoförü

Kamyon Şoförü

Kamyonet Şoförü

Kurtarıcı Araç Şoförü

Minibüs Şoförü

Servis Şoförü (Okul)

Şoför (Yolcu Taşıma)

Şoför-Yük Taşıma

Taksi Şoförü

Tır-Çekici Şoförü

 Traktör Şoförü

ADAYLARIN DİKKAT ETMESİ GEREKEN HUSUSLAR

Şoför alım ilanlarında dikkat edecekler adayların dikkat etmeleri gereken hususlar iki farklı şekilde incelenir. Birincisi makam şoförü, taksit şoförü gibi yakın mesafeli aynı ilde yapılacak alımlar için geçerli şartlar diğer ise uzun yol şoförü alımları için geçerli şartlar.

Adayların tamamı hangi kadro için başvuru yapacaksa firmanın belirlediği özel şartları sağlayacak.

Firmalar genellikle adaylardan çok fazla özel talepte bulunmazlar. Alım yapılacak şoför kadrosu için gerekli sürücü belgesi, sertifika ve diğer evrak şartları, gerekli trafik kullarına harfiyen uyulması, görevine engel sağlık sorunu olmaması, öğrenim şartı varsa o şartın sağlanması.

İLANLARA ULAŞMAK İÇİN

1-) İŞKUR İş İlanları arama sayfasına gidin.

2-) Açık iş ilanları sorgulama ekranını açın.

3-) Karşınıza çıkan ekranda 'meslek' yazan alanı bulun.

4-) Buraya hangi kadroda iş arıyorsanız adını yazın.

5-) Başka hiçbir alanı doldurmayın ve Ara butonuna basın.

BAŞVURU EKRANI

Adaylar İŞKUR üyelikleri ile iş ilanlarını arayacaklar. Kadroya göre, şehre göre, yeni ilanlara göre kendilerine uygun iş ilanı bulanlar firmanın yayımladığı kılavuza göre başvurularını yapacaklar. Başvurular ya İŞKUR üzerinden elektronik yada firmanın başvuru kılavuzunda yer alan adresine şahsen olacak.

LOJİPORT

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum