İşi "TAŞIMAK" olan Handle vitrine çıkıyor

İşi "TAŞIMAK" olan Handle vitrine çıkıyor

Dünyaca ünlü robotik mühendislik firması Boston Dynamics, taşıma ve lojistik işlerinde kullanılmak üzere tasarladığı yeni robotu Handle’ı görücüye çıkardı.

Dünyaca ünlü ABD’li robotik mühendis firması Boston Dynamics, yeni robotunu tanıttı. ABD’nin Massachusetts eyaletinde konumlanan firmanın sosyal medya aracılığıyla tanıtımını yaptığı yeni robotu Handle, taşıma ve lojistik işlerinde kullanılabilecek.

15 KG’YE KADAR TAŞIYABİLİYOR

Karton kolileri bir noktadan bir diğer noktaya taşımak için geliştirilmiş robot, üzerindeki görüntü sistemi sayesinde, objeleri ayırt edebiliyor. Ayrıca söz konusu görüntü sisteminin navigasyon görevi gördüğü ve bu sayede taşınan objelerin bir düzen içinde dizilmesine imkan sağladığı belirtiliyor.

Robot, üzerinde bulunan vakum destekli kol aracılığıyla 5 ila 15 kg arasındaki kutuları aynı zamanda bir vantuz gibi tutuyor, taşıyabiliyor ve sıralayabiliyor.

PROMAT 2019’A KATILACAK

Firma, 8-11 Nisan’da ABD’nin Chicago şehrinde düzenlenecek Uluslararası Malzeme Taşıma, Lojistik, Taşıma ve Depolama Teknolojisi Fuarı Promat 2019’a katılacak ve ileri teknolojiye sahip robotlarını sergileyecek.

Gün geçtikçe insansı robotlarını daha da geliştiren firma, ters takla atabilme, merdivenleri çıkabilme ve kapı açabilme gibi özelliklere sahip robotlarıyla dünyada ses getirmeye devam ediyor.

LOJİPORT

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.