İran ihracat ve ithalat çalışmalarında yoğunluk sürüyor

İran ihracat ve ithalat çalışmalarında yoğunluk sürüyor

Ülkemiz geneli üretim tesislerimizde imal edilen ürünlerimizin İran’ın başta başkent Tahran olmak üzere kuzeyden güneye, doğudan batıya kadar uzanan tüm şehirlerine ulaşım işlemleri Türk ve İran plakalı tırlar aracılığı ile gerçekleşmektedir.

Ülkemizden yakın ve uzak Asya ülkelerine geçişte köprü vazifesi görmekte olan sınır komşularımızdan İran ile yapılmakta olan ticaret çalışmaları her geçen gün oransal anlamda artış göstererek rekor düzeylere ulaşmaktadır. İki ülke arasında yapılmakta olan ticaret karşılıklı olarak ihracat ve ithalat çalışmaları kapsamında yürütülüyor olsa da ihracat çalışmaları ithalata oranla daha yüksek seviyelerde seyretmektedir.

Ülkemiz geneli üretim tesislerimizde imal edilen ürünlerimizin İran’ın başta başkent Tahran olmak üzere kuzeyden güneye, doğudan batıya kadar uzanan tüm şehirlerine ulaşım işlemleri Türk ve İran plakalı tırlar aracılığı ile gerçekleşmektedir. Türk ve İran nakliye firmaları ortak girişimleri neticesinde elde ettikleri işleyişi muhafaza etmek adına yapılan neredeyse tüm işlerde işbirliği içerisinde hareket etmektedirler.

Türkiye ile İran arasında yapılmakta olan sevkiyatlarda ağırlıklı olarak standart tenteli tırların kullanılıyor olmasının başlıca sebepleri arasında taşınmakta olan ürünlerin genel itibarı ile kuru yük içeriğine sahip olması gelmektedir. Komple tır taşımacılığı kapsmaında iki ülke arasında sürekli olarak devam eden taşıma yöntemi olsa da özellikle son dönemlerde artan parsiyel ve kargo kapsamında bulunan yük taşıma talepleri dolayısı ile gerek Türk gerekse İran nakliye kuruluşları özellikle İstanbul ilimiz çıkışlı İran parsiyel nakliye hizmetleri sunma girişiminde bulunmaktadırlar.

Türkiye’den İran şehirlerine parsiyel çıkışlar haftanın belirli günlerinde yapılmakta olup ihracat gümrük işlemleri de yine İstanbul gümrük noktalarından yapılmaktadır. Ebat ve ağırlıkları itibarı ile komple tırı dolduramayacak boyut ve ağırlıkta bulunan ürün gruplarını parsiyel yük olarak adlandırmaktayız. Bu tür yüklerin taşınmasına İstanbul dışından çıkışı olacak yüklerin iç nakliye ile İstanbul depolarına getirilmesi ile başlanmaktadır. İran nakliye hususunda oldukça deneyimli bulunan Şah Lojistik firması uzun yıllar bu hatta hizmet sunuyor olmasından edindiği tecrübeleri ile kaliteli hizmet esasına dayalı çalışmalara imza atmaktadır.

Sahip olduğu uluslararası yük taşma yetki belgesi bünyesinde bulunan yerli ve İran plakalı taşıma araçları ile 7/24 kesintisiz hizmet sunabilen firma deneyimli operasyon ekibi kontrolünde yürütmekte olduğu özellikle proje bazlı işlerde müşteri memnuniyetine odaklı hizmet sunmaktadır. Şah Lojistik, İran’a ihracat ve İran’dan ithalat yapılmak üzere taşıtılması planlanan her türlü ticari içerikli yükün nakliyesinde çizdiği başarılı grafik sayesinde bir çok dış ticaret firması tarafından aranan ve tercih edilen nakliye kuruluşu durumunda da bulunmaktadır.

Haber: Mehmet Ali BAL
Haber kaynağı: İstanbul lojistik firmaları

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.