İpragaz'dan 'kapalı alan' resti

İpragaz'dan 'kapalı alan' resti

Oto gazın diğer otomotiv yakıtlarına göre ucuz ve bu nedenle tüketiciler için önemli bir tasarruf kaynağı olması, tüm dünyada olduğu gibi Türkiye’de...

Oto gazın diğer otomotiv yakıtlarına göre ucuz ve bu nedenle tüketiciler için önemli bir tasarruf kaynağı olması, tüm dünyada olduğu gibi Türkiye’de de oto gaz sektörünün her geçen gün daha da büyümesine yol açıyor. Bu sektörün ikmalci noktasında yer alan İpragaz, teknik emniyet ve satış konusundaki hassasiyetleri ile sektörün doğru istikamette büyümesine yol açan kurumlardan biri olarak öne çıkıyor.

Kuruluş hakkında bilgiler veren İpragaz Oto Gaz Satış Müdürü Hakan Çelik, Türkiye’nin oto gaz sektöründe gösterdiği başarının bütün dünyaca takdir edildiğini söyleyerek, Türk oto gaz piyasasına İpragaz’ın yaptığı katkı ile ilgili şu bilgileri verdi: “Yeni bir sektörün öncülerinden biri olmak, aslında ‘başlı başına bir katkıdır’ diye düşünüyoruz.Bugün Türkiye’deki oto gaz pazarı, geldiği başarılı nokta nedeniyle tüm dünyada başarı hikâyesi olarak algılanıyor. Bu sektörün sağlıklı büyümesini sağlayan diğer oyuncular gibi İpragaz da, öncü rolüyle bu başarı hikâyesinin önemli yazarlarından biridir.”

‘Yasaklar günümüz teknolojisi için gereksiz’

İpragaz’ın oto gazlı araçların kapalı otoparklara girişinin sağlanması için çalışmalarına devam ettiğini vurgulayan Çelik, bu konuda yatırımlarına ağırlık verdiklerini belirterek sözlerini şöyle sürdürdü: “Gündemimizde oto gazlı araçların kapalı otoparklara girişinin sağlanması önemli bir yer oluşturuyor. Bunun için de; bugün kullanılan yüksek teknolojili ve çok katmanlı güvenlik sistemlerine sahip yeni oto gaz dönüşüm kitleri ile nispeten daha eski ve risk oluşturma ihtimali olan eski sistemli araçların ayrıştırılması en önemli konular arasında yer alıyor. Nispeten ilkel ve eski teknoloji olan belirli yaşın üzerindeki kitlerin yenilenmesi ve AVM’lerle / kapalı otoparklarla ilgili bu kararın kaldırılması konusunda, yeni bir düzenleme gerekiyor.”

‘Olduğumuz gibi görünüp göründüğümüz gibi olmaya çalışıyoruz’

İpragaz’ın kaliteden ödün vermeden çalışmalarına devam ettiğinin altını çizen Çelik, “Sektörde farklılaşmanın yolu, tüketici tercihi yaratmaktan geçiyor. Tüketici öncelikle aldığı yakıtın temiz olmasını ve verdiği para kadar yakıt almayı önemsiyor ki; bu, her türlü alışverişte önem verilen konuların başında geliyor. Bu nedenle biz, İpragaz olarak ürün kalitemizi yaz ve kış tüm yasal standartlara uygun olarak piyasaya sunuyoruz. Bununla birlikte istasyonlarımızdaki sayaçlarımız olan dispenserlerimizi de sürekli denetim altında tutuyoruz. Bayilerinizi de doğru belirlediğinizde, tüketicilerimiz, İpragaz markası altında çalışan arkadaşlarımızdan iyi hizmet alabilmektedir. Yani istasyonlarımızdan memnun ayrılmaktadırlar. Memnun tüketicinin, yeni müşterilerin oluşturulmasının asıl kaynağı olduğuna da inanıyoruz. Yaptığınız reklam ve genel olarak pazarlama faaliyetleriniz, tüketicilerinize sunduklarınızı aynen yansıtmalıdır diye düşünüyoruz. Özetle biz İpragaz olarak ‘olduğu gibi görünen, göründüğü gibi olan” bir şirketiz” diye sözlerine devam etti.

‘Kit pazarında Prins markasıyla iddiamızı artırdık’

Türk oto gaz pazarında, özellikle son yıllarda önemli bir talebin mevcut olduğunu ve İpragaz’ın bunu en iyi değerlendiren firmaların başında geldiğini kaydeden Çelik, “Talebin yaratıcısı olarak da rolü olan İpragaz, işin ikmalci tarafı yani istasyon kanadının yanında benzinli araçların otogaz dönüşümünü yapan otogaz kit sistemleri kanadında da, son yıllarda atılım yaparak kalite algısının yükseltilmesi yönünde önemli bir adım attı. İpragaz, kit pazarında dünyanın en kaliteli kitlerden biri olan Prins markasının Nisan 2010’da Türkiye Distribütörlüğü’nü aldı. Bu adım, pazarın oluşmasında en önemli oyuncular olan kit dönüşümcüleri tarafından dahi olumlu karşılanmış ve oto gazın lüks araç segmentine doğru bir açılım yapması konusunda da ciddi bir etki yarattı” dedi.

‘Yeniliklerimiz devam edecek’

Önümüzdeki dönemde de İpragaz’ın piyasaya yeni ürünler sunmaya devam edeceğinin altını çizen Çelik, İpragaz’ın yeni ürün gamları hakkında şu bilgileri verdi: “İpragaz, olarak Prins markamızla otomotiv sektöründeki teknolojik gelişimlere paralel olarak pazara yeni ürünler sunmayı amaçlıyoruz. Prins en son geliştirdiği “Direct Liquimax” sistemi ile direk enjeksiyonlu araçlarda, ayrı bir enjektör kullanmadan benzin enjektörü üzerinden LPG oto gaz beslemesi yapmayı sağlıyor. Direct Liquimax’da, montaj sırasında motor delinmeyecek, önemli bir tadilat gerektirmeyecek. Dolayısıyla bu sistem, sektör için çok önemli bir yenilik oluşturmakta ve özellikle de lüks segment araçlarında hiçbir performans kaybı göstermeden kullanabiliyor. Bu sayede gerek mevcut araç pazarına, gerekse yeni nesil araçlara oto gaz yakıtını sunmamızın yolu, artık çok daha kolay bir şekilde açılmış olacak.”

‘Yaşanabilir bir dünya için LPG şart’

Oto gazın ekonomik olmasının yanında çevreci bir yakıt olması nedeniyle piyasadaki mevcut talebin önümüzdeki dönemde de artacağını kaydeden Çelik, İpragaz’ın yatırımlarına buna göre belirlediğini kaydederek sözlerine şöyle devam etti: “Aslında oto gazın çevreci özelliğini, uzun zamandır gerek TV kampanyalarımızda ve gerekse diğer pazarlama materyalleri üzerinden vurgulamaya çalışıyoruz. ‘Çevre Dostu LPG’ sloganımızla amacımız, bu konuyu vatandaşlarımızın dikkatine sunmaktı. Aslında bütün dünyada LPG’nin ekonomik yönü, çok bilinen tarafıdır ve tüketicilerin tercihinde birincil unsur olmaktadır. Oysa “Dünya” dediğimiz bu güzel gezegende yaşamımızı devam ettirmek ve gelecek kuşaklara yaşanabilir bir çevre bırakabilmek için, artık ulaşım tercihleri yanında kullandığımız her türlü yakıt için, o enerjinin üretim sürecini de bilmek gereklidir diye düşünüyoruz. Bunun, ‘dünya vatandaşı’ olmanın, ‘olmazsa olmaz’ gereği olduğuna inanıyoruz. Dolayısıyla LPG, burada çevreci özelliği ile de ön plana çıkıyor.”

Bayi ağımızı sürekli genişletiyoruz

Enerji sektöründe geçmişten günümüze rekabetin yoğun olarak yaşandığını ifade eden Çelik, “Genel olarak enerji sektörü, her zaman rekabetin yoğun olarak yaşandığı bir alan. Kıyasıya bir yarışın yoğun olduğu bu tür pazarlarda, rekabeti mümkün olduğunca az hissetmenin yolunun farklılaşmaktan geçtiğine inanıyoruz. İpragaz, 50 yıllık geçmişi ile LPG sektörünün kurucularından ve her iş alanında olduğu gibi oto gazda da, standartlarını her zaman en üstte belirlemeyi ilke edinmiş bir şirket. Eğer yaptığınız bütün kalite arttırıcı unsurları, maliyet arttırıcı faktörler olarak görmek yerine, tüketiciler ve dolayısıyla bayiler için tercih olmanın yolu olarak görürseniz, piyasadaki rekabetten de o oranda az etkileniyorsunuz. Bizim genel stratejimiz, her zaman bu oldu. İpragaz’ın DNA’sında bizzat bu değerler mevcut. Bu sayede markamızı konumlandırmayı daha rahat yapabiliyoruz. Tüketici tercihleri, bayiler için de tercih olmakta böylece biz de sürekli bu değerler silsilesini özümsemiş bayileri bünyemize katmaya devam ediyoruz” şeklinde konuştu. 




Hacı Yusuf ÖZER - LOJİSTİK EKİPMANLAR

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.