Interroll’den gıda için hijyenik çözümler

Interroll’den gıda için hijyenik çözümler

Interroll’ün gıda firmaları için ürettiği tambur motorların düzenli ve hijyenik bir şekilde temizlenip dezenfekte edilebildiğini belirten Interroll Türkiye...

Interroll’ün gıda firmaları için ürettiği tambur motorların düzenli ve hijyenik bir şekilde temizlenip dezenfekte edilebildiğini belirten Interroll Türkiye Genel Müdürü Bülent Çalışkan, “Bu sayede gıda üreticilerinin en yüksek hijyen standartlarına ulaşabilmesini sağlıyoruz” diyor. Son yıllarda tüm dünyada meydana gelen yiyecek kaynaklı hastalıkların artış hızı, uluslararası sağlık güvenliğini giderek daha fazla tehdit ediyor. Yiyecek kaynaklı hastalıkların toplum ve ticaret üzerindeki küresel etkilerini net bir şekilde ortaya koyan veriler olmasa da, güncel tahminler bunun milyarlarca dolar değerinde olduğunu ortaya koyuyor. Avrupa Birliği ve Türkiye Cumhuriyeti Sağlık Bakanlığı mevcut gıda güvenliği ve gıda üretimi yasalarının daha aktif bir şekilde uygulanıp takip edilebilmesi amacıyla söz konusu yasaları daha da katı bir hale getiriyor.

Market raflarında yerini alan gıdaların kalitesi ve güvenliği konusunda insanların giderek daha seçici ve dikkatli olduğu bir ortamda, ürün geri çağırmalar gıda sektörünü tehdit eder hale geliyor. Gıda endüstrisi ve lojistiği alanında her gün bu kadar olumsuz haberin çıktığı bir ortamda, dünyanın önde gelen tesis içi lojistik firması Interroll gıda firmalarının çözüm ortağı olma yolunda önemli bir adım daha atıyor. Interroll’ün gıda endüstrisi için ürettiği akıllı hijyenik çözümler hakkında bilgiler veren Interroll Türkiye Genel Müdürü Bülent Çalışkan, gıda işleme endüstrisinin görevinin, tarımsal mahsulleri veya hayvansal ürünleri her çeşit gıda ürününün üretiminde kullanmak olduğunu belirterek sözlerini şöyle sürdürdü: “KPMG tarafından yapılan bir araştırmaya göre, durgun seyreden ekonomiye rağmen gıda ve içecek şirketleri gelirlerini arttırmaya devam ediyor. Bu endüstriler büyümelerini hızlandırmak için yeni ürünlere ve teknolojilere yaptıkları yatırımları da giderek artırıyor. Bir yandan büyümeye yatırım yapan şirketler, diğer yandan maliyetlere ve verimliliğe odaklanmayı sürdürüyor ve gıda güvenliği ile yürürlükteki yönetmeliklere uygunluk konularına daha fazla önem veriyor. Gıda sektöründe faaliyet gösteren şirketler, Gıda Güvenliği Modernizasyon Kanunu ve AB Yönetmelikleri gibi düzenlemelerdeki pek çok değişikliğe aktif bir şekilde yanıt vermeye çalışıyor. Bu şirketler aynı zamanda, yiyecek kaynaklı hastalıklara özel bir önem verilmesini gerektiren risk yönetimiyle ilgili konulara da aktif biçimde ilgi gösteriyor.”

‘YİYECEK KAYNAKLI HASTALIKLAR ARTIYOR’

Yiyecek kaynaklı hastalıkların patojenik bakterilerle, virüslerle, parazitlerle veya kimyasal maddelerle kirlenmiş bir gıda maddesinin tüketilmesinden kaynaklanan hastalıklar olduğuna dikkat çeken Çalışkan, bu hastalıklar tüm dünyada halk sağlığı üzerinde ciddi bir tehdit oluşturduğunu belirterek gıda üreticilerinin üzerindeki artan baskıya karşı Interrol'un sunduğu çözümleri şu şekilde özetledi: “Tüm bunların bir sonucu olarak, gıda üreticilerinin üzerindeki kalite kontrol süreçlerini geliştirme yönündeki baskıların önümüzdeki yıllarda artacağını bekleyebiliriz. Risk yönetimi ve azaltımı, gıda güvenliği uygulamalarını daha iyi bir hale getirme yolunda atılacak ilk adımlardır. Interroll, malzeme işleme süreçleriyle ilgili en katı hijyen kurallarına uyum sağlamalarında tüm dünyadaki gıda üreticilerine yardımcı olmak amacıyla, şu anda piyasada bulunan en hijyenik motoru geliştirdi.”

TAMBUR MOTORLARIN TEMİZLİĞİ KOLAY

Gıda endüstrileri tarafından kullanılan redüktörlü motorların hantal bir yapısının olduğunu belirten Çalışkan, Interroll tarafından redüktörlü motorların ikamesi olarak piyasaya sunulan tambur motorların ise üstün yanlarını hakkında şunları söyledi: “Redüktörlü motorlar hantaldır, kurulumu zordur ve en önemlisi hijyenik değildir:  Danimarka Teknoloji Enstitüsü tarafından test edilip "temizlenemez" oldukları sonucuna varılan bu sistemler pahalı kabinler ve koruma sistemleri de gerektiriyor. Interroll tambur motorları ise, yüksek basınçlı su, buhar ve kimyasal maddeler kullanılarak düzenli ve hijyenik bir şekilde temizlenip dezenfekte edilebiliyor. Bu da, gıda üreticilerinin en yüksek hijyen standartlarına ulaşabilmesini sağlıyor.”

Interroll ArGe Merkezi’nin sadece FDA ve EC direktifi 1935/2004'u uygun birinci sınıf malzemeler kullanarak her yönden Avrupa Hijyen Mühendisliği ve Tasarım Grubu (EHEDG) talimatlarına uygun olarak Senkronize Kampanalı Motor sistemini tasarladığını kaydeden Çalışkan, “Ayrıca, standart IP66 ve IP69k sızdırmazlık sistemleri sayesinde Interroll Senkron Tambur Motor her türlü ıslak ve yüksek basınçlı yıkama uygulaması için ideal bir çözümdür. Interroll tambur motor, üretim prosesinde salmonella, listeriya, E.koli ve diğer zararlı mikroorganizmaları minimuma indiren temizlenebilirlik özelliğine sahiptir” diyerek sözlerine devam etti.

OPTİMUM GIDA GÜVENLİĞİ

Interroll tambur motorda kullanılan malzemelerin kimyasal direncinin gerçek ortamda yapılan testlerle onaylandığını vurgulayan Çalışkan, “Özel temizlik, hijyen ve servis çözümlerinde dünya lideri olan temizleme uzmanı Ecolab, bu malzemelerin Topax ürün ailesine dâhil ürünler kullanılarak yapılan tipik temizleme ve hijyen prosedürlerine maruz kaldıklarında asgari 5 yıl kullanım ömrü sunacaklarını sertifikalandırmıştır. Gıda üreticisi Butterball LLC. şirketinden Jeff Evers, "Hijyen çok önemli olduğu için Interrol ürünlerini seviyorum. Piyasadan silinmemiz sadece bir kutu bozuk veya kokmuş etin bu tesisten çıkmasına bağlı!" diyor. Gıda üretiminde Interrol tambur motorlarını kullanan Butterball, her yıl elliden fazla ülkeye 100 milyon sterlin değerinde hindi ihraç eden dünyanın önde gelen hindi üreticilerinden biri.

TAMBURLU MOTORLA 133 €/YIL TASARRUF

Interroll tambur motorlar seçilerek tesislerde her bir tamburlu motorla 133 €/yıl tasarruf edilebileceğini ifade eden Çalışkan,  “Üstelik bu sadece doğrudan enerji maliyetindeki tasarruf. Klima kullanım maliyetleri, artan verimlilik ve kısalan arıza/durma süreleri gibi dolaylı maliyetleri de dikkate aldığınızda çok daha fazla tasarruf edebileceğinizi göreceksiniz. Avrupa'nın önde gelen deniz mahsulleri işleme sistemi tedarikçilerinden Grupo Hrg'den Miguel H. Alonso, "Kurulum ve bakım için harcanan zaman ve paradan edilen tasarrufu dikkate almamanız durumunda bile, bu sistemin 4 kat daha uzun ömürlü olması dahil başlı başına yüzde 68,75 civarında tasarruf etmemizi sağlıyor. Her ne kadar başlangıç maliyeti biraz daha yüksek olsa da, tambur motora yapılan bir yatırım redüktörlü motora yapılan bir yatırımdan çok daha kârlı. Bu nedenle de Interroll tambur motorlarını seçtik. Gerçekten hijyenik, güvenilir ve düşük maliyetli eksiksiz çözümler sunabilmemizde bize önemli bir şekilde yardımcı oluyorlar" şeklinde konuştu.

www.lojiport.com

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.