Intercity, hafif ticari sürüş eğitimlerinin de lideri

Intercity, hafif ticari sürüş eğitimlerinin de lideri

Intercity bünyesinde eğitim faaliyetlerini sürdüren Intercity Sürüş Akademisi, Alman Yol Güvenlik Konseyi (DVR) tarafından hazırlanan müfredata uygun hafif ticari araç eğitimlerinde de öne çıkıyor.

Intercity Sürüş Akademisi otomobil, hafif ve ağır ticari araç kullanımına yönelik “Güvenli Sürüş Eğitimleri”ne devam ediyor. 2012 yılında İstanbul Park Pisti’nin işletmesini devralan Intercity, hızlı bir şekilde sürüş eğitimine uygun alanlara yatırım yaparak, hemen 1 yıl içinde Intercity Sürüş Akademisi’ni kurdu. Trafik kazaları her yıl 10 bine yakın insanımızın ölümüne, 300 bin insanımızın yaralanmasına sebep oluyor ve Türkiye’de meydana gelen trafik kazalarının yüzde 88’i ne yazık ki sürücü hatalarından dolayı gerçekleşiyor. Bunun önüne geçmek için Intercity Sürüş Akademisi, Intercity müşterisi olsun veya olmasın, her yıl 40 binden fazla kişiye güvenli ve defansif sürüş eğitimi veriyor. Alman Yol Güvenliği Konseyi müfredatı ve Milli Eğitim Bakanlığı onaylı eğitimler otomobil, hafif ve ağır ticari araç ticari araç kullanımını kapsıyor.

Vural Ak: “Her yıl 40-45 bin kişiye eğitim veriyoruz”

Kazalara neden olan sürücü hatalarını azaltmak için Intercity İstanbul Park’ta, Türkiye'nin en büyük yol güvenlik merkezini oluşturduklarını belirten Intercity Yönetim Kurulu Başkanı Vural Ak, “İstanbul Park’ın işletmesinin alınmasıyla Intercity olarak birçok şey yaptık ama en çok gurur duyduğumuz şey sürüş akademisinin hayata geçirilmesi oldu. Intercity Sürüş Akademisi’nde yılda 40-45 bin kişiye eğitim veriyoruz. Ehliyeti olan insanlara daha güvenli araç kullanmayı ve kaza yapmaktan nasıl kaçınabileceğini öğretiyoruz” dedi. Eğitim verilen kişilerin büyük oranda kurumsal firmalar olduğunu belirten Ak, “Intercity Sürüş Akademisi, otomobil güvenli sürüş eğitimini münferit kişilere de veren tek sürüş okulu olma özelliğine sahip. Akademi olarak eğitimler sonunda Milli Eğitim Bakanlığı onaylı güvenli ve defansif sürüş sertifikası veriyoruz. Eğitimlerimiz, dünya standartlarında hazırlanan tesisimiz içerisinde, tüm güvenlik önlemleri alınmış alanlarda, uzman hocalar tarafından veriliyor” şeklinde konuştu. “Terör nedeniyle hayatını kaybeden vatandaşımıza yakın sayıda insanımızı trafik kazalarında kaybediyoruz” diyen Ak, sözlerini şöyle sürdürdü: ”Intercity Sürüş Akademisi’ni bir sosyal sorumluluk projesi gibi görmedik ve bu konuya başlı başına odaklandık. Geldiğimiz noktada Milli Eğitim Bakanlığı tarafından onaylı Intercity Sürüş Akademisi için Intercity İstanbul Park’ta, dünya standartlarında eğitim veren yol güvenlik merkezi oluşturduk.”

intercity_akademi.jpg

LOJİPORT

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.