İngilizce Çalışma Rehberi Konusunda Uzman konusarakogren.com'a Tıklayın

İngilizce Çalışma Rehberi Konusunda Uzman konusarakogren.com'a Tıklayın

İngilizce öğrenimi sırasında karşılaşılan birçok unsurdan bir tanesi de cümle kalıplarıdır. Dil öğrenmede çok önemli bir yeri olan bu kalıpların özellikle konuşmalarda yardımcı olduğu bilinmelidir.

Birçok iletişim aracının ortaya çıktığı günümüzde insanların birbirleriyle etkileşime geçme ihtimalleri çok yüksek. En yaygın dillerin başında ise kuşkusuz İngilizce gelmektedir. İngilizceyi iyi derece bilen bir kişinin önemli bir avantaj elde ettiği bilinmektedir. Dünyanın her yerini gezme şansına sahip olmanın yanında iş olanakları da yurtdışında önemli oranda artmış olurdu. Ancak günümüzde bu duruma baktığımızda sadece yurtdışında değil yurtiçinde dahi iş olanakları önemli ölçüde bu seviyede durmaktadır. İngilizce bilmeyen kişilerin iş bulma olanakları son derece zayıf kalmaktadır. Sadece işte değil hemen hemen her yerde insanın karşısına çıkmaktadır İngilizce. Bilgisayar kullanırken, internette gezerken, oyun oynarken, film izlerken, bir yerde yemek yerken dahi İngilizce ile karşılaşmak mümkün olmaktadır. İngilizce öğrenmek isteyen kişilerin sabırlı ve istekli olması ön koşul durumundadır. Çünkü ilk birkaç günden sonra genellikle bir aşama kaydedilemediği sonucuna varılarak öğrenmekten vazgeçiliyor. Oysaki daha yeni başlayanlar birkaç hafta ısrarla devam etmesi gerekmektedir. İngilizce çalışma rehberi hazırlanması ve ona uyulması ise daha iyi olacaktır. Her gün az da olsa mutlaka çalışma yapılması gereklidir. Birçok yerde büyük avantaj sağlayacak İngilizcenin zamanla öğrenildiği unutulmamalıdır. Verilen birkaç günlük aralardan sonra tekrar adapte olunması oldukça zor olmaktadır. Bu nedenle az da olsa devamlı bir çalışma yapılmalıdır. Okuma, dinleme ve yazma olarak bölümlere ayrılan bir çalışmanın daha iyi olacağı söylenebilir. Farklı bu çalışma şekilleri sayesinde öğrenme durumu da daha az zamanda olacaktır. 
İngilizce öğrenimi sırasında karşılaşılan birçok unsurdan bir tanesi de cümle kalıplarıdır. Dil öğrenmede çok önemli bir yeri olan bu kalıpların özellikle konuşmalarda yardımcı olduğu bilinmelidir. Her gün az da olsa İngilizce cümle kalıpları ve okunuşları tekrar ederek ezberlemek kişiye fayda sağlayacaktır. Konuşma sırasında karşı tarafın söylediği cümleleri çevirerek anlamaya çalışmak çok uzun sürecektir. Aynı zamanda çok da mantıklı bir çevirme olmayacaktır. Cümle kurmak ise çok daha zor ve uzun sürmektedir. Ezberlenilen cümle kalıpları sayesinde hızlı bir konuşma şansıda elde edilir. Özellikle yurtdışı seyahat ya da tatillerine çıkıldığı zaman büyük bir kolaylık sağladığı görülecektir. Herhangi bir nedenden dolayı konuşulması gereken yerlerde sahip olunan kalıpların kullanılmasıyla çok daha rahat bir şekilde anlaşma sağlanır. Ayrıca aynı anlama gelen kelimelerin nerede ve ne şekilde kullanılacağı da bazı durumlarda bilinmemektedir. Bu gibi durumlarda anlamsız ifadelerin ortaya çıkması mümkün olmaktadır. Kullanılan cümle kalıpları sayesinde bu kelimelerinde ne şekilde kullanılabileceği öğrenilmiş olur. Bazı durumlarda sadece kendisi için değil başka kişilere yardımcı olmak içinde İngilizce dili kullanılabilir. Böyle durumlarda insana özgüven sağlayan bir yardımcı olabilmektedir İngilizce. Bu durumda insanın tatmin duygusunu yaşamasına vesile olur. 
Israrlı bir şekilde sürdürülen eğitimler sonucunda İngilizce öğrenmek hem iş dünyasında hem de sosyal hayatta kişiyi yükseltecektir. Yapılan araştırmalar gösteriyor ki İngilizce bilen ve bunu iş hayatında kullanan kişiler, %8 oranında daha fazla bir kazanç sağlamaktadır. Ekonomik olarak bir geri dönüş sağladığı görülmektedir. Ayrıca iş başvurularında İngilizce çok önemli bir etmen olarak karşımıza çıkmaktadır. Önemli firmaların üçte birinden fazlası eleman alımı yaparken İngilizceyi en önemli husus olarak ortaya koymaktadır. Bununla beraber uluslararası çalışan firmalarda da İngilizce bilenlere öncelik tanındığı bilinmektedir. Bunların dışında sosyal hayatta önemli bir kazanım elde edildiği su götürmez bir gerçektir. Karşıdaki kişiyi ikna etmek amacıyla İngilizceye başvurmak etkileyici olacaktır. http://www.konusarakogren.com/blog/ingilizce-ask-sozleri/ sayfasında bununla ilgili sözleri bulmak mümkündür.  Daha fazla insan ile iletişime geçme şansıda veren İngilizce sayesinde birçok yeni kişi ve yerin görülmesi de mümkün olmaktadır.  Bunun dışında mevcut bulunan internet sitelerinin %55’i İngilizce olarak hizmet vermektedir. Ayrıca birçok oyun ve film içinde İngilizce bilmek gereklidir. İngilizce sayesinde çok daha geniş bir pencereden çok daha büyük bir dünyanın ortaya çıkacağı bir gerçektir. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.