İlk elektrikli TIR’ın test sürüşü yayınlandı

İlk elektrikli TIR’ın test sürüşü yayınlandı

Dev nakliye firmaları, anında tırların ön siparişlerini verdi. Tabii ki bu durumun nedeni de tırların performans değerleri olarak gösterildi. Merakla beklenen yeni Tesla Semi tırlarının ise son olarak ilk sürüş videosu yayınlandı.

Elektrikli araç teknolojisine sınıf atlatmayı başaran markalardan biri olan Tesla, geçtiğimiz günlerde yeni araçlarını tanıttı. İlk olarak hız canavarı olan Roadster ortaya çıkmış ve Bugatti gibi araçları geride bırakan bir performans göstermişti. Tanıtımda dikkat çeken ve bir hayli konuşulan yeni hız canavarı araçların hemen sonrasında Tesla için ilk elektrikli tır tanıtımı yapılmıştı. Elektrikli tır tanıtımının ise dünyada yeni bir dönem başlattığını gördük. Dev nakliye firmaları bile anında tırları ön siparişlerini verdi. Tabii ki bu durumun nedeni de tırların performans değerleri olarak gösterildi. Merakla beklenen yeni Tesla Semi tırlarının ise son olarak ilk sürüş videosu yayınlandı.

Tesla Semi İlk Sürüşe Çıktı

Daha önce Roadster araçlarının ilk testleri yapılmış ve hız rekorlarının kırıldığı gösterilmişti. Araçların sadece 1.9 saniye gibi bir süre içerisinde 100 km hıza çıkması epey bir ses getirdi. Şimdi ise Tesla Semi için ilk sürüş videosu yayınlandı. Araçların sürüşe çıkışını göstermesinin dışında, Tesla Semi serisinin ne kadar modern bir görüntüye sahip olduğunu da kanıtlayan ilk video, yine epey bir konuşulacak gibi duruyor.

Aracın testlerinde ise istenen değerler elde edilmişe benziyor. Tanıtımda bahsedildiği gibi Tesla Semi 100 km hıza sadece 5 saniyede ulaşıyor. Sadece 5 saniye gibi bir süre tır için oldukça başarılı bir değer. Burada tabii ki yük faktörünü de öne çıkarmak gerekecek. Sonuç olarak yük taşıma konusunda kullanılacak olan Tesla Semi araçlarının 35 ton yükle beraber 100 km hıza çıkması süresi ise 20 saniye olarak açıklandı. Açıkçası yine çok başarılı bir değer olarak görebileceğimiz 20 saniyede hızlanma süresinin getireceği artıları da unutmamak gerekiyor.

Zaten firmaların Semi araçlarına hemen ilgi göstermesi ve ön siparişler için bile sıraların oluşmasının nedeni de bu. Sadece başarılı olması değil, bunun yanında tasarruflu da olması taşımacılık konusunda yeni bir dönemin başlayacağını kanıtlıyor. Bakalım bundan sonraki süreçte Tesla Semi için nasıl bir değişim göreceğiz.

İbrahim KIZILIRMAK - radarex.com

LOJİPORT

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.