İkinci el oto fiyatları düşer mi? Yükselir mi?

İkinci el oto fiyatları düşer mi? Yükselir mi?

İkinci el otomobil pazarında uzun süredir bir fiyat düşme beklentisi vardı. Ancak bu beklentinin tam tersi bir açıklama geldi.

İkinci el otomobil pazarı fiyatları hakkında açıklamalarda bulunan Bursa Oto Galericileri Odası Başkanı Hakan Yanık piyasanın genelinde bir fiyat düşme beklentisi olduğunu doğruladı. Ancak şu anda yaşanan gelişmelere bağlı olarak böyle bir fiyat düşmesinin söz konusu olmadığını belirten Yanık alım için boşuna beklenmemesi gerektiğini vurguladı. 

Sıfır Araçlarda Fiyat Arttı, İkinci El Piyasası Da Yükseldi 

Sıfır araçların son dönemde fiyatlarının artması ikinci el araç piyasasına da yansıdı. İkinci el araç fiyatları da buna paralel olarak artış gösterirken özellikle de kilometresi düşük ve yeni model olan araçlarda fiyatlar daha da yükseliyor. Daha ekonomik fiyatlarla araç satın almak isteyen kişileri internetten ikinci el araba satın almak yerine galerilere yönelmesini tavsiye eden Bursa Oto Galericileri Odası Başkanı Hakan Yanık bu sayede her zaman için daha düşük fiyat seçenekleri bulabileceklerini söyledi. 

Galeriler İkinci El Otomobil Fiyatları İçin Daha Makul Seçenekler Sunuyor

İnternetten ikinci el araç satışları için çok daha yüksek fiyatların talep edildiğini belirten Yanık yine ikinci el otomobil dolandırıcılığı olaylarının da bu tip ilanlar üzerinden yaşandığını hatırlattı. Oto galeriler ise hem satışına aracılık ettikleri araçların sonrasında da sizin yanınızda oluyor hem de piyasa fiyatları bilindiği için çok daha makul fiyatlarla otomobil satışlarını gerçekleştiriyor. Kısa vadede otomobil fiyatları düşecek diye bir beklenti bulunmazken aksine 2018 model araçlar çıktıkça ikinci el araç fiyatları yükselecek gibi görünüyor.

FİNANS365.COM 

LOJİPORT

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.