İkinci el araç satışlarına bayram bereketi

İkinci el araç satışlarına bayram bereketi

  Başkent Otomotivciler Derneği (BOD) Başkanı Aydın Erkoç, araç satışlarının bayram dönemlerinde hızlandığını belirterek, yaklaşan Kurban...

 

Başkent Otomotivciler Derneği (BOD) Başkanı Aydın Erkoç, araç satışlarının bayram dönemlerinde hızlandığını belirterek, yaklaşan Kurban Bayramı öncesinde araç almak isteyenleri hızlı davranmaları konusunda uyardı.

Konuya ilişkin muhabirine değerlendirmelerde bulunan Erkoç, bayram tatilleri gibi dönemlerin insanların iş ortamlarından uzaklaşarak tatil yapmaları ve yakınlarını ziyaret etmelerine vesile olduğunu ifade ederek, bu gibi nedenlerde araca olan talebin bu dönemlerde yükseldiğine işaret etti.

Erkoç, bayram dönemlerinde ikinci el araç satışlarının hızlandığına dikkati çekerek, bayramı yaya geçirmek istemeyenlerin elini çabuk tutması gerektiğini söyledi.

Bayram öncesinde araç alacak olanlara bazı hatırlatmalarda bulunan Erkoç, ''Güvenmediğiniz kişilerden araç satın almayın. Alacağınız aracın, almadan önce mutlaka gerekli kontrollerini yaptırın. Bayram'da sizi mutlu edecek yeni aracınız, bayramı zehir etmesin'' uyarılarında bulundu.

Erkoç, bayramda yollardaki trafik yoğunluğunun diğer günlere oranla çok daha fazla olduğunu anımsatarak, sürücüleri kurallara uymaları, uykusuz yola çıkmamaları ve aşırı sürat yapmamaları yönünde uyardı.

Özel tüketim vergilerinde yapılan son düzenlemelerinin ikinci el araç piyasasına olumlu etkilerine de dikkati çeken Erkoç, ''Sıfır araç maliyetlerinin artması, ikinci ele olan talebi arttırdı. ÖTV maliyetine katlanmak istemeyen vatandaşlar, ikinci ele yöneldi'' diye konuştu.

LOJİPORT

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.