İkili geçiş belgeleri bitti, İtalya taşımaları durdu

İkili geçiş belgeleri bitti, İtalya taşımaları durdu

1 Nisan 2022 tarihinden itibaren İtalya dönemsel ikili geçiş belgeleri tamamen tükendi. Sadece bazı firmaların elindeki çok kısıtlı UBAK ve bonus belgeleriyle taşıma yapılabiliyor.

Türkiye’nin en önemli ihracat ülkelerinden İtalya’da ihracatı zorlayacak önemde bir taşıma krizi yaşanıyor. Lojistik kuruluşlarına tahsis edilen dönemsel ikili geçiş belgeleri tamamen tükendiği için ihracat durma noktasına geldi. Sadece bazı firmaların elinde bulunan çok kısıtlı İtalya ‘da geçerli UBAK ve bonus belgeleri ile çok az sayıdaki araç taşıma yapabilmekte.Ancak, ortada somut bir gerçek var. İtalya’ya günlük ortalama 200 araç çıkışımız 20 araçlara kadar düştü.

Edinilen bilgiye göre, Bakanlığın belgeleri dönemsel olarak açmasından dolayı 30 Nisan’a kadar yeni belge açılmayacak ve en büyük dış ticaret partnerimiz olan İtalya’ya ihracatımız bir ay süreyle yapılamayacak. Sektör kaynaklarımız, gelecek döneme ait İtalya ikili geçiş belgelerinin derhal kullanıma açılmasının ve bundan böyle dönemsel dağıtım sisteminden vaz geçilerek tüm kotanın tek bir seferde kullanıma açılmasının en doğru yöntem olduğunu savunuyor.

Uluslararası taşımacılarımızın çatı örgütü UND ve Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığımızın ilgili bakanlıklarla da temasa geçerek soruna bir an önce çözüm bulmasını diliyoruz.

LOJİPORT

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum