İhracatın üçte birini Renault karşıladı

İhracatın üçte birini Renault karşıladı

Oyak Renault fabrikası geçen yıl ağırlıklı olarak Fransa, İngiltere, İtalya, İspanya, Cezayir ve Almanya gibi 74 ülkeye ihracat yaptı.

Oyak Renault Genel Müdürü Ales Bratoz, Türkiye'nin geçen yıl yaptığı 604 bin 683 adet otomobil ihracatının 270 bin 299 adedinin Oyak Renault tarafından yapıldığını vurguladı.

Oyak Renault fabrikası geçen yıl ağırlıklı olarak Fransa, İngiltere, İtalya, İspanya, Cezayir ve Almanya gibi 74 ülkeye ihracat yaptı. Bratoz, "2015 yılında en çok ihracat yapan otomobil üreticisi olan Oyak Renault, toplam üretiminin yüzde 80'ini ihraç ederken, yüzde 20'sini ise iç pazara verdi. Türkiye'nin 604 bin 683 adet otomobil ihracının 270 bin 299 adedi Oyak Renault tarafından yapıldı ve toplam binek araç ihracatının yüzde 45'ini gerçekleştirerek ihracat lideri oldu. Yine motor, vites kutusu ve şasi ihracatı da yapıyoruz" dedi. Oyak Renault Otomobil Fabrikaları'nın Türk otomotiv sanayinde üretim ve ihracatta liderlik konumunu 17 yıldır aralıksız sürdürdüğünü belirten Bratoz, geçen yıl Türkiye'de üretilen toplam 791 bin 27 adetlik otomobil üretiminin 339 bin 240 adetinin Oyak Renault fabrikasında gerçekleştirildiğini ifade etti. 582 bin metrekarelik alana kurulu bulunan Oyak Renault'nun Mekanik ve Montaj fabrikası olarak iki fabrikadan oluştuğunu ve yıllık 360 bin araç ve 600 bin motor üretim kapasitesine sahip olduğunu kaydeden Bratoz, ayrıca mekanik aksamları da hem kendi araçları için hem de ihraç pazarları için ürettiklerini anlattı. Bratoz, "2015'te birçok yeni hat devreye aldık, yeni yatırım gerçekleştirdik. 2016'da da çok önemli projeleri devreye almaya devam edeceğiz" diye konuştu.

LOJİPORT

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.