İhracatçılara lojistik eğitimi

İhracatçılara lojistik eğitimi

AİB tarafından ihracatçılara yönelik yapılan eğitim çalışmaları kapsamında 40'den fazla ihracatçı ve üst düzey temsilcisine, İstanbul Üniversitesi...

AİB tarafından ihracatçılara yönelik yapılan eğitim çalışmaları kapsamında 40'den fazla ihracatçı ve üst düzey temsilcisine, İstanbul Üniversitesi (İÜ) Ulaştırma ve Lojistik Yüksek Okulu öğretim görevlisi Cahit Soysal tarafından ''Uluslararası Lojistik ve Taşımacılık'' eğitimi verildi.

Lojistik ve tedarik zinciri kavramları, lojistik partner seçimi ve önemi, lojistik işletmesi ile taşımacılık işletmesi konularında bilgi veren Soysal, deniz, kara ve hava yolu ile demir yolu taşımacılığının çok önemli olduğuna dikkati çekti.

''Uluslararası Satış Sözleşmeleri'', ''Taşımacılık/Lojistik Sözleşmeleri, Taşıyan ve Taşıttıranın Önemi'', ''Taşımacılıkta Sigortanın Önemi'', ''CMR Konvansiyonu'', ''TIR Konvansiyonu'', ''Taşımacının Gümrük Beyanı (Özet Beyan), ''Özet Beyan Eksiklik ve Fazlalıklarında Sorumluluk'', ''İhracatta Özet Beyan İşlemleri'', ''Gümrüklü Alanlar ve Çeşitleri'', ''Gümrüklü Alandaki Eşyada Mülkiyet Sorunu'' ve ''Kaçakçılıkla mücadele Kanunu Yönünden Taşımacının Sorumlulukları'' konularında açıklamalar yapan Soysal, şöyle konuştu:

''Küresel pazar koşullarının getirdiği fırsat ve tehditler karşısında işletmeler süreçlerini yeniden ele almak zorundadırlar. İşletmeler küresel rekabette çevik hareket etmelidir. Günümüzde işletmeler çevik bir yapıda hareket etmeye, ürün ve/veya hizmetlerini en hızlı şekilde hedef pazarlara sunmaya zorlanmaktadır. Bu durum işletmeleri, tedarik, üretim ve dağıtım operasyonlarını bir zincir halinde düşünmeye sevk etmektedir. Rekabet arttıkça uluslar arası ticarette lojistiğin kaldıraç etkisi fark edilmekte ve tedarik zinciri içerisindeki yeri daha iyi anlaşılmaktadır. Tedarik zinciri yönetiminin özü çevikliktir. 'Çevik Lojistik' temelde yeni bir iş kavramıdır ve 'rakiplerden daima önde olma' felsefesine yönelik tüm çabaları da kapsamaktadır.''

Eğitime katılan ihracatçı ve üst düzey yöneticilerine sertifika verilecek.

LOJİPORT

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.