İDO'ya 5 firma teklif verdi

İDO'ya 5 firma teklif verdi

12 şirketin şartname aldığı İDO özelleştirmesinde şirketlerin teklif dosyaları ihale komisyonuna teslim edildi. Teklif verme süresinin son günü olan...

12 şirketin şartname aldığı İDO özelleştirmesinde şirketlerin teklif dosyaları ihale komisyonuna teslim edildi. Teklif verme süresinin son günü olan dün 5 firma ve ortaklık, şirketi almak için talip oldu. İhale dosyalarını, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Adem Baştürk başkanlığındaki komisyon inceleyecek. Dosyaları kısa sürede inceleyeceklerini belirten Adem Baştürk, "Uygun olanlar ve eksikler giderildikten sonra şirketler çağrılarak görüşmeler yapılacak. En iyi fiyat veren firmalar ile tarihi daha sonra açıklanacak bir günde açık ihale usulü ile satış yapılacak." dedi. Amaçlarının süreci fazla uzatmamak olduğunu ifade eden Baştürk, "En kısa zamanda dosyaları inceleyerek tarafları çağıracağız ve açık pazarlık usulü ile ihaleyi yapacağız" dedi. İDO özelleştirmesi için şu şirketler teklif verdi: Tepe-Akfen-Souter-Sera Ortak Girişim Grubu, Global Liman İşletmeleri AŞ, Yıldırım Holding AŞ, Deniz Turizm Yatırımları AŞ ve Stena Yatırım Holding AŞ Ortak Girişim Grubu ve Torunlar Gıda.

İDO'nun özelleştirme ihalesinin 11 Nisan 2011 günü yapılacağı belirtiliyor. İDO için masaya oturacak gruplar arasında en ciddi ortaklıklar arasında Koç-Stena konsorsiyumu gösteriliyor. Daha önce de talipler arasında ismi geçen İsveç merkezli Stena, Koç Grubu ortaklığı ile ihaleye girdi. Tepe-Akfen konsorsiyumu da İDO ihalesine giren bir diğer ciddi ve güçlü grup. Tepe-Akfen konsorsiyumu Souter Investment ile Sera Gayrimenkul ile birlikte ihaleye giriyor. Grup ihaleyi kazanırsa, şirkette Sera yüzde 10, diğerleri yüzde 30 paya sahip olacak. Özelleştirmeye liman işletmecileri Global Holding ve Yıldırım Holding de iddialı bir şekilde katılıyor.

RAKAMLARLA İDO

Yılda 100 milyon yolcu

Toplam gelir: 371 milyon lira

Toplam kâr: 71 milyon lira

Yolcu sayısı: 100 milyon

Hızlı feribot sayısı: 10

Deniz otobüsü sayısı: 25

Arabalı vapur sayısı: 17 (2010 yılı)

LOJİPORT

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.