‘IATA Dünya Kargo Sempozyumu’ start aldı

‘IATA Dünya Kargo Sempozyumu’ start aldı

IATA World Cargo Symposium, 25-27 Nisan tarihlerinde İstanbul’da gerçekleştiriliyor. Turkish Cargo’nun ev sahibi olduğu etkinlik, küresel hava kargo taşımacılığının önemli kilometre taşlarından biri olma özelliği taşıyor.

Her yıl farklı bir şehirde düzenlenen IATA Dünya Kargo Sempozyumu, dünya çapında hava kargo endüstrisinin en prestijli organizasyonu olarak kabul görüyor. Etkinlik; hava kargo endüstrisindeki son trendlerin, en iyi uygulamaların ve yeniliklerin müzakere edilmesi için sektör liderleri, hava yolu şirketleri, kargo operatörleri, hava kargo acenteleri ve diğer endüstri paydaşlarını bir araya getiriyor.

IATA WCS 2023’ün, küresel hava kargo endüstrisinin sürdürülebilirlik ve dijitalleşme yolculuğuna önemli bir katkı sağlamanın yanı sıra sektördeki emniyet ve güvenlik bilincini pekiştirmesi bekleniyor. İstanbul’a ise dünya ticaretinin kavşak noktası olmanın ötesinde, lojistik merkez olma potansiyeliyle iş dünyasını cezbetme fırsatı sunuyor.

prof-dr-ahmet-bolat-iata.jpg

Sempozyumun açılış konuşmasını yapan Türk Hava Yolları Yönetim Kurulu ve İcra Komitesi Başkanı Prof. Dr. Ahmet Bolat; World Cargo Symposium 2023 etkinliğinde Cumhuriyetimizin kuruluşunun 100. yılına yakışır bir ev sahipliği yapıyor olmaktan mutluluk duyuyoruz. Hava kargo taşımacılığı, dünya ekonomisi ve tedarik zincirinin devamlılığı açısından kritik bir rol oynuyor. Bugün küresel havacılığın aktarma merkezinde bir araya gelmemiz ise İstanbul’un lojistik sektörünün geleceği açısından taşıdığı potansiyelin bir kez daha altını çiziyor.” dedi.

Uluslararası Hava Taşımacılığı Birliği (IATA) Genel Müdürü Willie Walsh: “Önümüzdeki üç gün boyunca İstanbul, dünyanın hava kargo başkenti olacak. Dünya Kargo Sempozyumu için İstanbul'da en son 2011'de bir araya gelmiştik, Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluşunun yüzüncü yılını kutladığımız 2023 yılında yeniden burada bulunmaktan mutluluk duyuyoruz. Bu yılki WCS, kargo endüstrisinin bir araya gelmesiyle, sürdürülebilirlik, güvenlik ve güvenilirliğin nasıl geliştirilebileceğini tartışmak, aynı zamanda yeni pazarlar, teknolojiler ve dijitalleşme ile ortaya çıkan fırsatları değerlendirmek için unutulmaz bir etkinlik olmayı vaat ediyor.” ifadelerini kullandı.

LOJİPORT

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.