Hyundai i20 WRC, Monte Carlo Rallisi’ne hazır

Hyundai i20 WRC, Monte Carlo Rallisi’ne hazır

Geçtiğimiz yıl dayanıklılık ve performans testlerine başlayan Hyundai Motorsport, i20 WRC’yi Monte Carlo Rallisi’nde resmi olarak yarıştırmaya başlıyor....

Geçtiğimiz yıl dayanıklılık ve performans testlerine başlayan Hyundai Motorsport, i20 WRC’yi Monte Carlo Rallisi’nde resmi olarak yarıştırmaya başlıyor. Sadece bir yıl içerisinde yarışlara hazır hale getirilen i20 WRC, diğer Hyundai modellerinin geliştirilmesinde de önemli rol oynayacak.

Tamamen genç ve dinamik bir takımdan oluşan Hyundai Motorsport’un yarışlardaki ilk hedefi, her iki aracın da en iyi sonucu elde ederek etapları başarıyla bitirmesi olacak. 7 kapı numarasıyla Thierry Neuville ve 8 kapı numarasıyla da Dani Sordo ile start alacak olan Hyundai Motorsport takımı, Monte Carlo’daki ısınma turlarını da geçtiğimiz günlerde tamamladı. Avrupa’nın çeşitli bölgelerinde, 16 farklı kondüsyonda test gerçekleştiren pilotlar, toplamda 8 bin kilometre yol kat ettiler. Hyundai’nin uzun bir süre ara verdiği WRC’deki ilk yarışı olması açısından büyük önem taşıyan Monte Carlo Rallisi,  hem pilotlar, hem de i20 WRC için zorlu bir sınav olacak.

Hyundai Motorsport takım patronu Michel Nandan, konuyla ilgili olarak yaptığı açıklamalarda, “Yetenekli ve genç isimlerden oluşan pilotlarımızla ve yaklaşık bir yıldır gece gündüz demeden geliştirdiğimiz i20 WRC yarış otomobilimizle, zorlu WRC dünyasına hazırız. Harcadığımız tüm emeklerimizin karşılığını almak için var gücümüzle yarışarak en iyi puanları elde edeceğimize inanıyorum. Herkes elinden gelenin en iyisini yaptı ve bu yarışlar Hyundai’nin, hem de takımın kendini göstermesi açısından çok büyük bir fırsat. Monte Carlo Rallisi oldukça zorlayıcı ve bir o kadar zevkli. Böylesine ikonik bir yarışla maceraya başlamak da çok güzel. Toprak üzerinde Neuville, asfalt etaplarda da Dani Sordo’nun harikalar yaratacağına inanıyorum. Bu muhteşem karışımı izlerken öte yandan yarışları kazasız ve kayıpsız olarak bitirmek istiyoruz. Bu sezon öncelikli olarak hedefimiz bu” dedi.

Bu yıl 82.’si düzenlenen Monte Carlo Rallisi’yle Monaco, Avrupa’nın en eski yarışlarından birisine ev sahipliği yapıyor. İlk kez 1911 yılında koşulan ralli, Haute-Alpler Bölgesi’ndeki 15 etaptan oluşuyor. Toplam olarak 384 km uzunluğa sahip olan Monte Carlo Rallisi, yer yer buzla kaplı asfalt zemine sahip olmasıyla ünlü.

 LOJİPORT

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.