Hyundai 500 bine koşuyor

Hyundai 500 bine koşuyor

Avrupa’daki krize rağmen, kriz öncesi başlattığı model atağı ile en hızlı büyüyen markaların başında gelen Hyundai, İzmit yatırımını tamamlayarak,...

Avrupa’daki krize rağmen, kriz öncesi başlattığı model atağı ile en hızlı büyüyen markaların başında gelen Hyundai, İzmit yatırımını tamamlayarak, Avrupa’daki üretim kapasitesini 500 bine çıkardı. Avrupalı dizayn politikası gereği i10 üretimini, Hindistan’dan Türkiye’deki İzmit fabrikasına taşıyan Hyundai, burada 1.1 milyar dolarlık bir yatırım gerçekleştirdi.

Hyundai Assan İzmit Fabrikası, Hyundai’nin Kore sınırları dışında en uzun süredir üretim gerçekleştiren fabrikası olma unvanına sahip. 2007 yılından bu yana 100 bin adetlik hacimle üretim yapan fabrika, yeni artırılan kapasitesiyle birlikte 2014 yılından itibaren 200 bin adedin üstüne çıkmış olacak. Şu an ağırlıkla Avrupa için üretilen i20 ile birlikte yeni i10’un üretimi de Eylül ayı itibariyle başlayacak ve bu yatırımla 2 bin 800’den fazla yeni istihdam yaratılmış olacak. Bugüne kadar toplamda 1 milyar eurodan fazla yatırım yapılan fabrikanın başarısı, Hyundai’nin Avrupa’daki ikinci üretim merkezi olan Çek Cumhuriyeti Fabrikası’nın açılmasını beraberinde getirdi. Bu iki fabrikanın üretimiyle, Hyundai’nin Avrupa’da sattığı tüm araçların yüzde 95’i, yine bu kıtada imal edilir oldu.

İzmit Fabrikası’na ek istihdam geldi

i10’un Türkiye’ye gelmesi ile birlikte, Hyundai Assan’da çalışan sayısı 2 bin 350’ye yükseldi. Araç için yapılan yatırımlarla birlikte fabrika içindeki üretim bantları yüzde 55 oranında uzatılırken, İzmit tesisi her 36 dakikada bir otomobil üretme kapasitesine ulaştı.

LOJİPORT

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.