HOTİAD, Bakan Bağış'ı ağırladı

HOTİAD, Bakan Bağış'ı ağırladı

Başmüzakereci Egemen Bağış "Farklı farklı derneklerin birbirlerine sahip çıkıyor olması göğsümü kabarttı. Aklın yolu birdir. Sizler kazandıkça...

Başmüzakereci Egemen Bağış "Farklı farklı derneklerin birbirlerine sahip çıkıyor olması göğsümü kabarttı. Aklın yolu birdir. Sizler kazandıkça bizlerde o kadar güçlüyüz. Biz birbirimizi koruyup kollamaktayız. Türkiye ile Hollanda arasında 20012 yılında 400. yıl kutlamaları yapılacak. Üst düzey temaslar olacak. HOTİAD ve diğer derneklere büyük görevler düşecek. Gerçekten Türkiye'nin başarılı bir durumu var. Türkiye demokratik ve iş adamı potansiyeli ile artık söz sahibi bir ülke. Sizin gibi başarılı iş adamlarınızın her alanda başarılı olarak güçlü olmanız bizi memnun ediyor. AK Parti hükümetimiz sayesinde Türkiye'yi son 8 yılda farklı bir yere taşıdık." ifadelerini kullandı.

"Çok farklı devlet adamlarımız ile bu günkü noktaya geldik. AB süreci kolay olmadı. Hep zorlukları aşarak buraya geldik. 45 yıldır bu mücadele devam ediyor." diye devam eden Bağış, Hollanda dönem başkanlığında 2004 yılında müzakerelerin alındığını hatırlattı. "Buraya kadar önümüze hep engeller konuldu. Biz AB sürecindeki çalışmamızda ki tek gayemiz kendi ülkemizin standardını yükseltmek ve vatandaşımızın refahını arttırmak için yapıyoruz." diyen Bağış, Hollanda'daki iş adamlarının başarılı işler yaptıklarını ve birlikte bir dayanışma mekanizması oluşturduklarını dile getirdi.

AB SÜRECİNDE ÖNÜMÜZE ENGELLER ÇIKIYOR

Başmüzakereci Bağış, "Sorunlarımızla yüzleşiyoruz ve onları çözüyoruz. AB sürecini Türkiye'nin diyetisyeni olarak görüyorum. AB kurallarını uygulayan Türkiye zoru seçmiştir. Fakat bu adımlar ile toplumumuzun önünü açmıştır. Bu süreçte çocukların okulların standartları ve inşaatların standartlarının yükseltilmesi ve tarım standartlarının yükseltilmesine katkılar sağlıyor. Özellikle gıda güvenliği konusunda son derece önemli mesafe alındı. Bu durumu AB yetkilileri ile gerçekleştirdik. Biz AB sürecinde aslında zoru seçtik. Önümüze bir sürü engeller çıkıyor. Bu engelleri aşmak için Başbakanımızın talimatları ile dik duruşumuzu sergiliyoruz. Bizim AB ülkelerinde ki vatandaşlarımızın Türkiye'nin müzakerelerde doğal üyesidir. Burada sizin başarınız Türkiye'nin AB üyeliği sürecini hızlandıracak." şeklinde konuştu.

12 Haziran'da Türkiye'de gerçekleştirilecek genel seçimlere de değinen Bağış, "Seçimlerde mutlaka hem Türkiye'de hem de Hollanda'da oylarınızı kullanın" dedi. Bağış, "Hangi siyasi partiye oy verirseniz verin Türkiye'nin demokrasisine sahip çıkın. Listeleri kontrol etsinler. Sandıklarda ceza da ve ödül de vermek sizin elinizde." diye kaydetti.

HOTİAD Başkanı Turgut Torunoğulları, HOTİAD olarak Başmüzakereci Egemen Bağış'ı ağırlamaktan son derece gurur duyduklarını söyledi. Büyükelçi Uğur Doğan ise "Eğitim alanında ve iş alanında yapılan çalışmaları takdir ediyoruz. HOTİAD ve HOGİAF gibi kuruluşları destekliyoruz." ifadelerini kullandı.

LOJİPORT 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.