Hostese kırmızı ruj yasağı

Hostese kırmızı ruj yasağı

THY, kadın kabin görevlileri için, makyaj tercihinde birinci sırada yer alan kırmızı ruj kullanımını yasaklıyor. Bordo, pembe ve diğer frapan renkler...

THY, kadın kabin görevlileri için, makyaj tercihinde birinci sırada yer alan kırmızı ruj kullanımını yasaklıyor. Bordo, pembe ve diğer frapan renkler de kullanılamayacak

Türk Hava Yolları’nın (THY) hosteslerin görünüşüyle ilgili düzenlemesinin, sadece kırmızı ruj ve sarı saç ile sınırlı olmadığı ortaya çıktı. Henüz personele tebliğ edilmeyen yönetmeliğe göre, hosteslerde kaşların doğal görüntüsü bozulmayacak; peruk, postiş, abartılı bulunan takma kirpikler ile simli makyaj malzemesi yasak olacak.

THY, hostesler için yeni bir yasak listesi hazırladı. Geçen yıl 12 Temmuz’da yapılan değişiklikte, frapan ve simli makyaj, kızıl kırmızı ve platin sarısı renkli saçlar yasaklanmıştı. THY böylece hostesler için yasak listesini genişletmiş oldu. Henüz yayımlanmayan yeni düzenlemenin, bir süre sonra yazılı halde uçuş personeline tebliğ edilmesi bekleniyor. THY’nin yeni yasaklar listesi sosyal medyada eleştirilerle karşılandı.

Kaşlar doğal olacak

Edinilen bilgiye göre, hosteslerle ilgili bazı düzenlemeler şöyle:

“ Makyaj frapan olmayacak, makyaj malzemesi pastel renklerde olacak. Kaşların doğal görüntüsü bozulmayacak. Abartılı kaş şekillendirmesi yasak olacak. Kaşa dövme yapılmayacak. Göz kalemi siyah, kahverengi, lacivert ya da koyu yeşil olacak. Ruj, allık, far zorunlu olacak. ‘Abartılı’ bulunan takma kirpikler yasak olacak. Pullu ya da simli makyaj malzemesi kullanılmayacak. Kırmızı rujun yanı sıra bordo, pembe ve diğer ‘frapan’ renklerde rujlar da yasak olacak.

Postiş de yasak

Saçlar kenardan çıkmış şekilde toplanmayacak. Saçlar balerin topuzu yapılacak. Kulak çevresinden çıkan uzun bukleler ve kaküller yasak olacak. At kuyrukları omuz hizasını geçmeyecek. Peruk, postiş yasak olacak.

Kaynak saçlarda boncuklar görünmeyecek. Saçta toka görünmeyecek, firketeler küçük olanlarından seçilecek. Dip boyalarına dikkat edilecek.”

Milliyet

LOJİPORT

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.