Hopaport’a ikinci buğday gemisi geldi

Hopaport’a ikinci buğday gemisi geldi

HOPAPORT 2015 yılına da hızlı başladı. 2015 yılının ilk günlerinde İran’a gönderilmek için Romanya’dan gelen sunta yüklü gemi ardından, Rusya’dan...

HOPAPORT 2015 yılına da hızlı başladı. 2015 yılının ilk günlerinde İran’a gönderilmek için Romanya’dan gelen sunta yüklü gemi ardından, Rusya’dan ikinci pancar küspesi gemisi de HOPAPORT’a gelerek yüklerini boşalttı.

 

Hopaport Tahıl terminalindeki harekette 2014’deki gibi kaldığı yerden devam ediyor. 2015 yılının Ocak ayı içerinde 2’nci Buğday gemisi de limana gelerek yükünü Tahıl terminalindeki silolara boşalttı.

Moldova Bayraklı Arslanbey gemisi Rusya’nın Azov Limanından yüklediği 2.980 ton Buğday ile Hopa Limanına geldi. Tahıl terminaline boşaltılan yük daha sonra Karayolu ile Nahçıvan’a taşınacağını söyleyen Genel Müdür Meriç Burçin Özer Hopaport olarak 2014 yılında çalışmalarını tamamladıkları Çimento terminalinin de Mart ayı itibariyle hizmet vermeye başlayacağını, 2015 yılı için hayata geçirmek istedikleri projeler için çalışmalarına devam ettiklerini ifade ederek “Biz Hopaport olarak limanımızda elleçlenen ürün çeşitliliğini artırma gayreti içindeyiz. Liman tarihinde ilk defa Pancar küspesinin limanımıza getirilmesini sağladık. Önümüzdeki günlerde daha değişik ürünlerin de Hopa Limanına gelmesi sağlanacak.

 

Bu arada uzun yıllar atıl kalan tahıl terminalimize ciddi bir yenileme çalışması yaparak hizmete açtık. İlk defa Kuru mısırı da Hopa Limanı’na getirdik. Biz limanımızda ülkemiz-bölgemiz-İlimiz ve Hopa’mızın ticari olarak hareketliliğin artırılması çabası içindeyiz. 2015 yılında da bu hareketlilikte artmaya devam edecektir” diye konuştu.

LOJİPORT

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.