Honda ve Panasonic, anında değiştirilebilir batarya üretecek

Honda ve Panasonic, anında değiştirilebilir batarya üretecek

Dünyanın en kalabalık ülkelerinin en büyük sorunları arasında gelen trafik ve çevre kirliliği, elektrikli taşıtlar sayesinde en aza indirilebilecek. Bu konuda ilk adımı Honda ve Panasonic attı.

Honda, değiştirilebilir ve şarj edilebilir pillerini geliştirmek amacıyla Panasonic ile bir ortaklıkta bulunmuştu. Bu gelişmenin ardından daha ufak ve daha çok kullanılan elektrikli ürünlere yönelen ikili, “Mobile Power Pack” adını verdikleri küçük boyutlu değiştrilebilir bataryaları test etmek için Endonezya’yı seçti.

honda-sarj.png

Endonezya, günümüzde Hindistan ve Çin’den sonra motosiklet pazarının en büyük olduğu üçüncü ülke olarak göze çarpıyor. O bölgelerde hükümetler, iki tekerlekli araçların getirdiği trafik ve hava kirliliğini azaltmak için çeşitli yollar arıyorlar. Bu konuda ortaya çıkan en iyi çözümlerden birisi hiç şüphesiz ki elektrikli motorlara sahip araçların kullanımını teşvik etmektir. Zaten Endonezya hükümeti de söz konusu bataryaların test edilmesi için kendi ülkelerini daha çok ön plana çıkarmak istiyorlar.

Son yaşanan gelişmelere göre Mobile Power Pack’ler için Honda, Panasonic ve bir Endonezyalı iş ortağı bu konu hakkında girişimlere başladılar. İlk olarak menzil ve şarj süreleri gibi elektrikli araçların ortak sorunu haline gelen problem hakkında çalışan ortaklar, çeşitli çözüm yolları arıyorlar. Şarj problemi için gündemdeki ilk madde, şarj istasyonlarını düzinelerce noktaya koymak.

Fakat burada esas amaç aracı şarj etmek değil, boş bataryayı dolusuyla anında değiştirip yola devam edebilmek. Böylece elektrikli çift tekerli araç sahipleri gittikleri her yerde boş bataryaları şarja bırakıp yerine dolu bataryayı alarak yollarına devam edebilecekler. Söz konusu olan bu yöntemin 2018 yılının Aralık ayında başlaması bekleniyor.

Webtekno

LOJİPORT

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.