Hödlmayr Lojistik’te Grev Kararı
Doğuş Otomotiv bünyesindeki markaların araç lojistiğini gerçekleştiren Hödlmayr Lojistik’te toplu iş sözleşmesi görüşmeleri sonuçsuz kaldı. Nakliyat-İş Sendikası, 30 Temmuz’da greve çıkılacağını açıkladı.
Avusturya sermayeli Hödlmayr Lojistik’te işçi ve işveren arasındaki Toplu İş Sözleşmesi (TİS) görüşmelerinde anlaşma sağlanamadı. Doğuş Otomotiv’in temsil ettiği dünyaca ünlü otomobil markalarının lojistik operasyonlarını yürüten şirkette, DİSK’e bağlı Nakliyat-İş Sendikası Gebze Şubesi grev kararı aldı.
Yaklaşık 100 işçinin çalıştığı iş yerinde grevin, 30 Temmuz saat 10.00 itibarıyla başlaması planlanıyor. Tarafların bu tarihe kadar anlaşmaya varamaması halinde işçiler iş bırakacak.
Grev kararının ilan edilmesinin ardından gözler işveren ile sendika arasında yapılacak olası yeni görüşmelere çevrildi. Taraflar arasında 30 Temmuz’a kadar uzlaşma sağlanamaması halinde grev başlayacak ve şirketin araç sevkiyat operasyonlarında ciddi aksamalar yaşanabilecek.
LOJİPORT




Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.